Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 3. ožujka 2017.

ZENICA 032 KRENI: Arena Zenica

ARENA ZENICA, najkontroverzniji objekat izgrađen prije „recesije. Projekat zbog kojeg je, prema neimenovanom izvoru bliskom policijskim strukturama bivši gradonačelnik trebao biti priveden na saslušanje u MUP Zenica, a koji se u momentu odluke o “privođenju” nalazio na jednoj svečanosti na Smetovima. Intervencijom “odozgo” odlučeno je drukčije. Naime, dogovoreno da će se odazvati sam i dati izjavu. 

Arena Zenica, multifunkcionalna dvorana u Zenici koja se najčešće koristi za sportske događaje, ali se u njoj održavaju i koncerti, a obzirom na sveopšte siromaštvo, ponekad i u humanitarne svrhe. Izgradnja gradske arene počela je u februaru 2007. godine, a završena je 20. marta 2009. godine. Ukupna cijena izgradnje procijenjuje se na oko 36 miliona konvertibilnih maraka, koji su izdvojeni iz općinskog budžeta u toku dvije godine, tokom kojih je trajala izgradnja dvorane.

Jedan od izvođača radova na objektu sportske dvorane „Gradska Arena“ Zenica bio je "Uniprojekt" komerc inžinjering d.o.o. Zenica.

Pitanje broj 3: NA ČIJOJ ZEMLJI JE IZGRAĐENA ARENA ZENICA?

ŽIRI, jedini adekvatan za tačnost podataka u vašim odgovorima bio bi u slijedećem sastavu: Hazbo Ličina, Husremović Muhamed i Semira Karić

Podsjećam, gore navedeno pitanje velikim slovima pripada KVIZ-u pod nazivom „ZENICA 032 KRENI“ Kviz se objavljuje ponedeljkom, srijedom i petkom na blogu 32 vijećnik i istoimenoj fejsbuk stranici, a sadrži po jedno pitanje namjenjeno razvijanju moždanih vijuga.Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi