ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

Ko su vlasnici 25.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta na lokaciji Zenica jug-a koje treba postati građevinsko?

Teško je ljudima otvarat' oči, ljudima poput onih koji vjeruju da se Gospa u Međugorju pojavila, ili da se u Zenici pojavio kralj, a da je Torabijeva voda od 6 maraka u Sarajevu - „sveta voda“...Teško, je*i ga..

Bez obzira, 32. vijećnik je u saradnji s Vama, čitaocima istoimenog bloga 27 februara počeo s kvizom pod nazivom “ZENICA 032 KRENI”, a današnje pitanje...
Pitanje broj 10, glasi: Ko su vlasnici 25.000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta na lokaciji Zenica jug-a koje treba postati građevinsko?

ŽIRI, jedini adekvatan za tačnost podataka u vašim odgovorima bio bi u slijedećem sastavu:

1. Semira Karić,

2. Fuad Kasumović i

3. Selver Keleštura koji se stara o zakonitosti

Dakle, da li je slučajno bez šire rasprave i adekvatne analize usvojen Prostorni plan, a nelegalna prekinuta sjednica okarakterisana kao legalna i da li je ona/j koji će 25000 kvadrata poljoprivrednog zemljišta pretvoriti u građevinsko, nagrađen/a ostankom na postojećoj poziciji u vlasti?

Podsjećam, priča kako je u Zenici u poslednjih 11 godina sprovođena najveća (ne)legalna otimačina, kupovina, osvajanje, prisvajanje i prepisivanje građevinskog zemljišta i građenja zaobilazeći procedure utvrđene Zakonom o prostornom uređenju i građenju tako što su se Rješenja o građenju donosila po principu “neko može, a neko ne može”, će zahvaljujući Sanji Renić, predsjedavajućoj Gradskog vijeća Zenica svoj epilog imati u tužilaštvu, a gore navedeno pitanje pripada KVIZ-u pod nazivom „ZENICA 032 KRENI“. Kviz se objavljuje ponedeljkom, srijedom i petkom na blogu 32 vijećnik i istoimenoj fejsbuk stranici, a sadrži po jedno pitanje namjenjeno razvijanju moždanih vijuga.


1 komentar:

  1. Vjerovatno ta zemlja pripada gradonačelniku koji ju je davno kupio.Moguče je i da je S.K. Ostala na svojoj poziciji da bi to odobrila ALI sve su to za sada nagađanja.Može se sve to i dokazati.Istina je da se grad treba razvijati i širiti pa zašto onda ne i u tom pravcu.On ili oni su tada bili pametni i svoj novac pametno uložili u našem gradu (a mogli su i u Sarajevo)i trebaju sada naplatiti dugo čekani momenat pretvaranja njive u građevinsko zemljište .Mnogo će zaraditi na tome i neka takva je procedura.Niko predhodne vlasnike nije tjerao da tu zemlju prodaju.Mogao je to kupiti i Šešelj iz Srbije pa eto opet je kupio neko od"nas".Nadam se da će tamo uskoro osvanuti neka fabrika ili trgovine koje će zaposliti naše sugrađane a gospoda koja zaradi na tome opet investirati u našem gradu....i hvala im.ŽIVJELI!!

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...