ponedjeljak, 27. veljače 2017.

ZENICA 032 KRENI: U Zenici počinje mobilizacija!?


Mobilizacija je čin okupljanja i dovođenja vojne sile i zaliha u stanje spremnosti za rat. "Riječ mobilizacija se u vojnom kontekstu prvi put spominje pri opisu priprema Pruske vojske između 1850. i 1860". 
- Od tada su se teorije i tehnike mobilizacije stalno mijenjale, piše Wikipedija. Znam da se čitaoci “pale” na rat i ratnja s*anja, i ako su zbog naslova pomislili na ratnu mobilizaciju, prevarili su se. U pitanju je nešto drugo. U Zenici je u toku mobilizacija “osvještenih” građana, koji za razliku od drugih, misle svojom glavom. “Trideset drugi vijećnik” je postigao svoj cilj! Čitaoci koji su upoznati sa aktivnostima i ciljevima bloga znaju da pisac ovih redova nije nikakav službeni vijećnik. Naime, naše Gradsko vijeće Zenica broji 31 viijećnik, a 32. vijećnik su svi oni koji prate rad tog vijeća i koji na bilo koji način učestvuju u promjeni svijesti građana (svojim komentarima, člancima idr.) .

S toga, 32. vijećnik u saradnji s Vama, od danas počinje s kvizom pod nazivom “ZENICA 032 KRENI”. Kviz će se objavljivati ponedeljkom, srijedom i petkom na blogu 32 vijećnik i istoimenoj fejsbuk stranici, a sadržavat će po jedno pitanje namjenjeno razvijanju moždanih vijuga. Ispod svakog pitanja objavit ćemo imena tzv. žirija.

Prvo pitanje glasi:

1. Da li će građani dati podršku Sanji Renić, Predsjedavajućoj Gradskog vijeća Zenica u razbijanju Urbanističko-građevinske mafije?

Žiri, koji bi bio jedini adekvatan za ocjenu ispravnosti eventualnih komentara je u slijedećem sastavu:

· Fuad Kasumović,

· Armin Mujkić

· Selver Keleštura

Narode, pokreni se... mobilizirajte se sami. Dijelite ako ne znate, ili ako još uvijek niste spremni na komentar ili odgovor.

1 komentar:

  1. Urbanisticko gradjevinska mafija ovim gradom hara 30 godina. Podrsja Sanji Renic, a kriminalcima omoguciti sicijalizaciju kroz kopanje kanala. Oduzeti nezakonito steceno i tim sredstvima omoguciti skolovanje nase djece.

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...