Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić

nedjelja, 8. ožujka 2015.

Uživajte, danas je Vaš dan

Drage naše dame, želim Vam sretan 8 mart, Dan žena... Lijepo je to što Osmi mart nije više dan za pobunu, da nije poput godine 1908, kada su na hiljade žena izašle na ulice Njujorka i zahtijevale bolju platu, kraće radno vrijeme i pravo glasa. 

Sreća je pa u ovoj našoj lijepoj državi imate sva prava!? Dečki, ljubavnici, muževi, poslodavci i političari Vas poštuju tako da danas ne morate tražiti svoja prava poput Irine Lovrić koja je najavila protest u Sarajevu. 
Protest zbog mobinga je rijetkost, Vi niste pod mobingom i toVas se ne tiče. Ne tuku vas muževi, ljubavnici ni makroi. Vaši izabrani političari su vam obezbjedili dobre zakone, adekvatno porodiljsko bolovanje, naknade za porodilje su jako dobre tako da nikada nemate razloga za protest osim kad Vam se ne pokloni cvijet. Zato uživajte, danas je Vaš dan...

Bez zamjeranja, po pitanju prava, istina je da nismo daleko od Vas,  svi smo mi žene!


Nema komentara:

Objavi komentar

Na raskršću života

Na raskršću života
Ako je toliko važna etnička pripadnost i taj nekakav jebeni osjećaj nacionalnog identiteta za kojim pojedinci ili čak veliki broj njih traga stotinama godina unazad, a u tom traganju su spremni i na međusobna prepucavanja, teške riječi, prijetnje ili progone neka mi onda neko od njih objasni zašto toliki broj ljudi iz njihove etnije napuštaju svoju domovinu i okruženje u kojem su se osjećali „svoji na svome“ ? Može li se išta kupit za taj „osjećaj pripadnosti“? Zašto se na poslijetku taj „osjećaj pripadnosti“,( odlaskom iz domovine) mijenja i uzima državljanstvo druge države? Ovoj kleronacionalističkoj vlasti odgovara da se njeni građani bave sami sobom, da se vraćaju u tu daleku prošlost jer sve dok su „tamo daleko“ niko ih neće pitati za sutra. Meni je ostalo, u najboljem slučaju još nekoliko godina života i ne mislim ga trošiti na budalaštine odakle potičem ja, a odakle Bosna. Iz pi*ke materine, i ja i ova vukojebina i ovi „kreteni“ što se međusobno prepucavaju, eto odakle. Imate li posao? Osmočasovno radno vrijeme, odgovarajuću platu, slobodne dane, godišnje odmore? Ako imate, onda ništa. Shvatam, plaćeni ste da spinujete i naivne vodite žedne preko vode. Muhamed Pivić, 32 vijećnik.

Arhiva bloga

Popularni postovi