utorak, 5. veljače 2013.

Mirno spavajte, općinari Zenice se bore protiv korupcije!

Prateći aktivnosti prve Antikorupcijske mreže u BiH ACCOUNT siguran sam da ću biti prvi koji je napustio mrežu odmah po osnivanju.

Još za vrijeme moje prve posjete informativnoj sesiji ACCOUNT-a koja je održana u Zenici bilo je očigledno da je skup “zloupotrijebljen” za samopromociju pojedinaca u svrhu predizborne kampanje.


No, nakon današnjeg saznanja da je članici pristupila općina Zenica sa svojim predstavnikom Dževdanom Brajić, direktoricom Stručne službe Vijeća i načelnika Općine Zenica, mišljenja sam da će građani biti ohrabreni za konkretno djelovanje ali u suprotnom smislu.

Direktorica Stručne službe Vijeća i načelnika Općine Zenica, na sastanku u Sarajevu naglasila je da Općina radi upravo na prevenciji korupcije i da stoga daju punu podršku Acountu.

Gospođo ili gospođice Dževdana, da li je iko iz općinske administracije predstavio mehanizme koji se primenjuju u opštini Zenica i koji, između ostalog, sprečavaju korupciju u našoj lokalnoj samoupravi?

Ne znam na osnovu čega je Općina Zenica odabrana kao sredina najpogodnija za realizaciju projekta 'Gradovi bez korupcije – gradovi sa budućnošću', kojeg provodi Institut Svjetske banke i Fondacija za lokalni razvoj kada je i pticama na grani jasno da je ovo upravo suprotno “grad korupcije” i “grad bez budućnosti”.

Svim ostalim članicama svako dobro, mogu zamislit' kako ce bit' funkcionalna antikorupcijska mreža nakon uključivanja općinskih i kantonalnih kadrova, stručnjaka raznih profila... 


Ko zna, možda je u pitanju samo da su u "toku desavanja”.

Podsjećanja radi, video detalji sa informativne sesije ACCOUNT-a koja je održana u Zenici 13.09.2012. u sali PRIVREDNE KOMORE ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...