ponedjeljak, 4. veljače 2013.

Kome treba lokacija preko puta Union banke u strogom centru Zenice?

Mirsada Uzunović i Mersija Islambegović, vlasnice kioska, ostale su bez egzistencije samo zato što su od bivše firme dobile kiosk na atraktivnoj lokaciji.

Naime, nekadašnje radnice zeničkog Duhana kojima je ova firma, da bi namirila dugovanja, dala ovu trafiku, radile su u kiosku preko 20 godina.

Kazale su da lokaciju neće da prepuste u ruke Tobaco pressa, koji je prije dvije godine kupio sve lokacije nekadašnjih Duhanovih kioska.

Kome treba lokacija preko puta Union banke u strogom centru Zenice? MULAHASANOVIĆ EDINU DIREKTOR-u DUHANA SARAJEVO, inače dobrom prijatelju “prijatelja” iz vladajuće stranke ili po običaju, nekom trećem, koji je uobičajeno u sjeni?

“Mi Zeničani nemamo šta tražit u Zenici jer s mafijom se teško borit” jedan je od odgovora građanki i građana, na pitanje zašto se ne organizuju.

Mirsada i Mersija su se organizovale i krenule u pravnu bitku.

Zakup od firme doo “Duhan Zenica” Mirsada i Mersija dobile su 2003. godine. Obraćale su se Općini Zenica da sklope novi ugovor o korištenju, međutim pojavljuje se Tobaco press, koji je prema izjavama radnica otkupio dionice od direktora Duhana Sarajevo, koji je inače i većinski vlasnik Tobaco press-a.

Vlasnik Tobaco press-a šalje općinskog inspektora Harisa Pinjića koji “teroriše” radnice kojima je Duhan doo Zenica dužan 30.000 KM na ime neisplaćenih plata da napuste kiosk . Tu počinje “bitka” radnica koje su, usput kažu, viđale navedenog inspektora u Duhanu Zenica kod direktorice Mersihe.

“Općina nam ukinula rješenje za rad žalili se Kantonalnom sudu koji sve vraća na početak bez prava žalbe a u međuvremenu smo tužili i Duhan i Tobako presss. Direktorica Mersiha Kvrgić bez znanja Nazornog odbora je prodala Tobaku kioske a mi smo u objektu više od 10 god i trebale smo da imamo pravo preće kupnje”, kazala je jedna od radnica.

Da li će advokat Josip Bašić dokazati navode radnica i vratiti ih u posjed zavisi od toga kome treba lokacija preko puta Union banke u strogom centru Zenice?

Poznato je da današnja vlast obično dobiva ovakve slučajeve jer imaju i novca i vremena kojeg obični građani nemaju.

Zapečati radnju, uništi protivnika finansijski nebi li popustio mogao bi biti moto za dobivanje atraktivne lokacije.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...