nedjelja, 3. studenoga 2019.

Krajem oktobra, kako je najavljivano, neće saobraćati prvi automobili novim mostom u Drivuši!?

Nakon dugotrajnih pregovora i izmještanja dalekovoda te određenih izmjena pro­jektne dokumentacije, ostala je prepreka kod imovinskopravnih odnosa sa Azrudinom Sarajlićem, vlasnikom parcele koji tvrdi da je "zakinut" i zato traži da mu njegovo zemljište plate po cijeni kojoj je plaćeno Mersiji Kasumović, gradonačelnikovoj supruzi. Krajem sedmice izvođač radova je pokušao uz pomoć policije pristupiti izvođenju radova ali je ipak spriječen od strane vlasnika parcele. Prema riječima očevidaca iz Euro asfalta su poručili da će, ukoliko im se ne obezjbedi nesmetan rad, slijedeći put nastaviti radove "na silu".

Podsjećam, ministar Isak je ozbiljno shvatio Azrudina Sarajlića koji je zaustavio gradnju mosta u Drivuši smatrajući da je prevaren tako da je "naredio" asfaltiranje razrovane dionice puta Zenica - Janjići koja prolazi pored mosta.
„Građani Zenice i Zeničko-dobojskog kantona ne smiju trpiti štetu zbog neriješenih odnosa. Tako ni mještani ovih naselja koji koriste pomenutu dionicu ceste ne smiju trpiti štete na svojim vozilima zbog tog dijela neasfaltiranog kolovoza i zastoja u realizaciji ovog projekta usljed neriješenih imovinsko-pravnih odnosa. S obzirom da je na pragu zimska sezona, dali smo nalog da se sanira ovaj dio puta, a kad se riješe imovinsko-pravni odnosi pozivam investitore i nadležne da dođu u Ministarstvo da razgovaramo o rješavanju ovih pitanja vezanih za regionalnu cestu, kako bismo ovaj projekt okončali u najboljem interesu svih građana Zenice i Zeničko-dobojskog kantona“, kazao je ministar Isak u izjavi za Zenica blog.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...