nedjelja, 20. listopada 2019.

Nekoliko uglednih zeničkih vijećnika priključuje se Socijaldemokratima (SD) BiH

Mirsad Đapo, bivši gradonačelnik i predsjednik Skupštine Brčko distrikta, danas je pristupio Socijaldemakratima (SD) BiH. Nakon Đape istim putem će i 500-tinjak članovi Pokreta za bolje Brčko, koji je ovaj nekada istaknuti član SDP-a, osnovao nakon što se razišao s aktuelnim trukovodstvom partije.

– Mi smo prošle sedmice dobili zvaničnu registraciju političkog subjekta u Općinskom sudu Tuzla i svakoga dana radimo na osnivanju mjesnih odbora u Tuzlanskom kantonu. U svih 13 općina i gradova TK već imamo mjesne odbore, a pristupanjem Mirsada Đape, zvanično izlazimo s područja TK i širimo se – rekao je predsjednik SD-a Enver Bijedić.

Podsjećamo SD su osnovali nezadovoljni članovi SDP-a, koji su na posljednjim izborima ostvarili najbolji rezultat unutar partije, ali su zaobiđeni prilikom donošenja najvažnijih odluka, prije svih one o ulasku u vlast.

– Samo u Tuzli već imamo oko 1.000, kao i u Lukavcu, a na području kantona već možemo govoriti o više hiljada članova. U nedjelju ćemo imati sjednicu Glavnog odbora SD-a, na kojoj ćemo izabrati rukovodstvo Glavnog odbora, a potom i članove predsjedništva stranke – dodao je Bijedić.

U Zeničko-dobojskom kantonu imat ćemo određen broj veoma uglednih vijećnika, u Sarajevskom kantonu pored vijećnika imat ćemo i kantonalne zastupnike, uskoro izlazimo s stranačkim ogrankom u Unsko-sankom kantonu na čijem će čelu biti Hamdija Lipovača, također i u Srednjobosanskom kantonu – rekao je Bijedić.

Treba podsjetiti da je petero zastupnika Zastupničkog doma Parlamenta napustilo Klub SDP-a i pridružilo se novoj stranci Envera Bijedića te su u ovom domu nastavili djelovati u nezavisnom klubu.

Tko će od zeničkih vijećnika preći u Bijedićevu stranku još uvijek je prerano govoriti iako su neka imena autoru bloga 32.vijećnik već poznata.

objektiva.ba/32.vijecnik

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...