srijeda, 16. listopada 2019.

Most u Drivuši trebao biti pušten u saobraćaj prije više od mjesec dana

Prema najavama režimskog medija prije više od mjesec dana most u Drivuši trebao je biti izgrađen i pušten u saobraćaj. Kazali su kako su usaglašeni imovinsko-pravni odnosi, urađena potpuno nova projektna dokumentacija, a shodno tome izdata je nova građevinska dozvola. Međutim, od toga nema ništa. Prema riječima Azrudina Sarajlića, vlasnika parcele preko koje ide most u Drivuši radovi su po drugi zaustavljeni jer su ga zeničke vlasti pokušale prevariti za ranije dogovorenu zamjenu sa rahmetli bivšim načelnikom i njegovim tadašnjim saradnicima. Gradska uprava sa novim gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem su mu promjenili dogovoreni status a Sarajlić je obustavio radove i putem suda traži svoja prava. Navodno, samo ona kakva su dogovorena 2015. godine.
Sarajlić je na društvenoj mreži Facebook objavio sadržaj pisma u kojem pojašnjava postupanje gradonačelnika i reakciju. Pogledajte o čemu je riječ:

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...