utorak, 4. lipnja 2019.

Video/foto: Zbog radova na koridoru 5c stanovnicima Heca prijete klizišta

Klizišta predstavljaju posebno značajnu opasnost za materijalna dobra i ljudske živote. Opasnost je još strašnija ako u kućama žive nemoćne i nezaštićene osobe i djeca.
Na adresu bloga 32.vijećnik stigao je  dramatičan apel i upozorenje na moguća  pokretanja klizišta na području Heca zbog radova na izgradnji koridora 5c. Prema tvrdnjama izvora bloga 32.vijećnik livade iznad kuća su popucale i svakog trena se očekuju klizišta. "Naši muževi su na terenu, same smo sa djecom i nemamo nikoga da nešto poduzme po pitanju klizišta", apeluju mještanke na samom ulazu iz pravca Zenice prema Hecama i mole sve koji mogu pomoći da podstaknu nadležne da zaustave radove dok se ne riješi pitanje drenaža i odvodnje vode koja se slijeva niz gradilište.

Podsjećam, radi se o početku izgradnje dva kraća vijadukta na području naselja Hece i tunel Vraca dužine oko 300 metara. U sklopu ove dionice gradit će se i petlja Zenica sjever sa naplatnim mjestom, kao i saobraćajnice tzv. "sjevernog spoja" koje trebaju da povežu autocestu Koridora Vc sa gradom Zenica i magistralnom cestom M-17. 

Pogledajte o čemu je riječ:









Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...