nedjelja, 16. lipnja 2019.

U Zenici ne postoji ozbiljan medij

U Zenici ne postoji ni jedan ozbiljniji medij koji bi se suprostavio ili bavio gradonačelnikovoj svakodnevnoj zamjeni teza.
Naprotiv, u Zenici imamo more "Sabita iz Tarčina" koji su sebi dali za pravo ili vjeruju da su oni ti koji trebaju narodu otvarati oči. U Zenici imamo arlaukanje, kmečanje, hroktanje...i sektaški "obračun". U Zenici imamo situaciju kao na nogometnom stadionu kada jedan od navijača opsuje sudiji mater, stadion pun navijača psuje, a da i ne zna zašto. U Zenici imamo sve osim ozbiljnog medija, redovnog zaposlenja, javnog reda i mira i istine.
U Zenici istina bježi, izmiče iz ruku. Nestaje druga strana medalje. Nestaje istina.

Bez istine imamo "Gebelse", savremene ministre za propagandu nastale na starim metodama. Bez istine imamo fašizam, nacizam, staljinizam, totalitarizam, javno nepoštivanje javnog mnijenja. Bez istine imamo glupu odjavnu špicu na lokalnoj televiziji u kojoj nam sugerišu da  cvijeće na mostovima divno miriše. Bez istine imamo štimanje konkursa za zapošljavanje podobnih. Bez istine imamo Gradsko vijeće koje nezakonite odluke proglašava zakonitim. Bez istine i podrške onima koji je iznose imamo cirkus u Gradskom vijeću i javni linč vijećnika i građana koji se usude misliti svojom glavom. Bez istine imamo nekontrolisano trošenje budžetskog novca. Bez istine imamo lokalnog kabadahiju, mobing i UZP - udruženo zastrašivanje patriota. Bez istine imamo lokalno jednoumlje.

Podsjećam na video isječak nastavka 37.sjednice kada je gradonačelnik povukao sve tačke dnevnog reda čiji je predlagač iako su bile veoma značajne samo zato što mu nije prošla ona koju je najviše preferirao. Tema koju su mediji mogli obraditi i pokazati istinu.

https://www.facebook.com/586439114835512/posts/1786613984818013/

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...