četvrtak, 20. lipnja 2019.

Priča o djeci iz Gradišća dobija sjajan epilog

Sudbina djece iz Gradišća koja svaki dan pješače put od osnovne škole u Tetovu do svojih domova za razliku od svojih vršnjaka iz Bukovice koju ste mogli čitati na blogu 32.vijećnik uskoro bi mogla dobiti sretniji završetak.
Prema izvoru bloga 32.vijećnik bliskom resornom ministarstvu ova djeca bi već od početka naredne školske godine mogla imati obezbjeđen prevoz do škole u Tetovu. Iako se radi o djeci kojoj prema važećem zakonu nije obavezan prevoz jer se radi o relaciji kraćoj od 5 kilometra vlada ZDK će na prijedlog resornog ministarstva koje je prethodno razmatralo informaciju od strane OŠ. Hasan Kikić ipak obezbjediti prevoz.
Naime, radi se o djeci koja moraju prepješačiti više od 4 kilometra bez trotoara i bez rasvjete a što je jako opasno s obzirom na frekvenciju saobraćaja.
Budući da je okončana školska godina, Ministarstvo radi na iznalaženju sredstava za ove namjene, jer je i ranija praksa bila da se intervenira zbog sigurnosti djece. Osim djece iz Gradišća u planu je rješavanje prevoza đaka i sa područja Tišine, Gorice, Dolače i još nekih gradova Zeničko dobojskog kantona koji imaju isti ili sličan problem.

1 komentar:

  1. Šta je sa djecom iz sela Jurjevići,Biškovići,vranovići,jasika ta djeca idu u osnovnu Školu Hamza Humo Babino i imaju isti problem ko i djeca Gradišća takodžer putujo pješke preki 4 kilometra bez rasvjete bez trotoara.Nadamo se da će nadležno ministarstvo iznaći rješenje i za ove učenike.

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...