srijeda, 5. lipnja 2019.

Otkriven pravi razlog panike u Gradskoj upravi?!

- Protiv gradonačelnika Zenice pokrenuta istraga?!

Prema dobro obavještenom izvoru bloga 32.vijećnik protiv gradonačelnika Zenice pokrenuta je istraga zbog navodnog  nezakonitog trošenja budžetskih sredstava.
Naime, Federalnoj upravi policije proslijeđena je informacija na daljnje postupanje s ciljem utvrđivanja odgovornosti. Da li je gradonačelnik Zenice trošio sredstva bez usvojenih planova i drugih prethodnih zakonskih procedura i nije li to pravi razlog odbijanja prihvatanja Izvještaja o izvršenju Budžeta na 37.sjednici vijeća od strane nove vijećine ostaje nepoznato. Nova većina u gradskom vijeću na svojim press konferencijama i ne otkriva takve informacije.
Dakle, izuzmemo li naznaku o podnesenoj tužbi objavljenu na oficijelnoj fcb. stranici Fuad Kasumović, ovu u informaciju, od drugih zvaničnika, do danas, niko nije potvrdio.
"Neka me i sada tuže, ali ja građane Zenice neću ostaviti bez grijanja", napisao je na društvenoj mreži tri dana poslije kontroverzne 37.sjednice Gradskog vijeća i potpisao nekoliko zaključaka o trošenju novca za koji nije dobio prethodnu saglasnost vijećnika. Stvara se utisak da gradonačelnik Zenice za trošenje novca uvijek traži podršku građana i vjerovatno je zato samim dolaskom na vlast kazao kako njemu vijećnici ne trebaju, da su oni tu samo reda radi, da posmatraju. Pri tome je zaboravio da mu trebaju i da usvajaju ono što radi.
Podsjećam, ovo nije prvi put da se podigla prašina koja je uzrok panike i uzbune u gradskoj administraciji. Prethodna panika bila je kada je Sanja Renić, vijećnica "Naše stranke" glasala PROTIV rebalansa da bi nakon dolaska Peđe Kojović na razgovor s gradonačelnikom i javnog linča koji se putem društvenih mreža i profila pod kontrolom gradske administracije vodio protiv nje, primjenila mišljenje i tako je preko noći sve nezakonito postalo zakonito. Poznato je i da se iz budžeta plaćaju zaposlenici Gradske uprave za "odanost", odnosno  upravljanje komunikacijskim tehnologijama s ciljem dezinformisanja javnosti tako da se tolika prašina i javni linč na neki način može i shvatiti. Niko iz Gradske uprave još uvijek nije potvrdio niti demantovao raniju vijest o nezakonitom dodjeljivanju sredstava za samozapošljavanje niti je bilo koji medij istražio kontraverzno dodjeljivanje novaca službeniku Gradske administracije. Nije i neće zato što neće da se izlažu javnom linču, da budu prozvani budalama, alkoholičarima, plaćenim portalima ili poslušnicima SDA-ovskog režima.
Vezani tekst:
https://tridesetdrugivijecnik.blogspot.com/2019/04/kako-se-u-postenoj-drzavi-pod-sloganom.html?m=1

Sva dešavanja na sjednicama Gradskog vijeća i nakon nje, čak i ovaj članak ne vode ničemu drugom do popunjavanju dnevnopolitičkih praznina.  Prema dosadašnjoj praksi i ovozemaljskim zakonima sve eventualne prijave i istrage o navodnom nezakonitom trošenju budžetskih sredstava bile bi odbačene ukoliko vijećnici gradskog vijeća usvoje gradonačelnikove izvještaje. Otud i tolika prašina, kupovina vijećnika, tzv.papci i naknadna promjena mišljenja koja se dešavaju preko noći. Nipošto nisu skupi. Usvoje li se izvještaji, a znamo da hoće, samo je pitanje vremena, novca, ustupka ili cijene "papka", za sve eventualne propuste i promašaje niko neće biti krivično odgovoran. Sve ostaje na političkim greškama koje mogu biti i milionske a da niko ne odgovara.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...