utorak, 18. lipnja 2019.

Otac djeteta s posebnim potrebama uštedio na djeci s posebnim potrebama?!

Vjerovali ili NE. Grad Zenica dvije godine nije uplatio ni 1 KM za Centar za djecu i osobe sa posebnim potrebama Zeničko dobojskog kantona.

"Iz Zenice se u Centru nalazi oko 100 osoba iz Zenice, najviše od svih općina u ZDK. Svaka osoba kosta 400 KM mjesečno, to znači 40.000 KM neplaćenih mjesečno, skoro pola miliona godišnje. Skoro milion za dvije godine.
Kanton i skoro sve općine koliko toliko izmiruju svoje obaveze", kazala je MELDINA UGARAK, direktorica Centra na Skupštini ZDK 18.06.2019. 18h.

Javno nam obećano 20.000 i prostor Vrtića Kanarinac. Do danas nijedno nije realizirano.

"Iako smo našli donatore za obnovu devastiranog Vrtića Kanarinac, do danas ništa konkretno nije realizirano na obećanju",ponovila je.
Na kraju, skupština je usvojila zaključak da od Vlade traži da se urgira prema Gradu Zenica i Visoko da plate obaveze. Dakle, da se urgira a ne da poduzmu mjere kao što bi bila mjera zabrana dolaska djece i ljudi iz tih općina ma koliko izgledala okrutna.
Jednostavnom matematičkom operacijom 100 djece x 400 maraka jednako 40.000 mjesečno x 12 mjeseci u godini x 2 godine mandata jednako milion maraka.
Tako dolazimo do zaključka da je Grad Zenica svoj SUFICIT Budžeta za 2018.godinu stekao dijelom iz neplaćenih sredstava prema djeci sa posebnim potrebama. Ma kako zvučalo morbidno "otac djeteta s posebnim potrebama" uštedio je na djeci s posebnim potrebama, a uštedu prikazao u javnosti kao suficit za koji bi mu trebali klicati "bravo kralju".
Gore navedeno ujedno bi bilo i obrazloženje na sinoćnu konstataciju objave na fcb.str.32.vijećnik u kojoj stoji da gradonačelnik Fuad Kasumović nije zabrinut zbog neusvajanja izvršenja budžeta za 2018.godinu i nezakonitog trošenja narodnog novca ili pak zato što postoje svi preduvjeti za njegov opoziv već zato što 32.vijećnik piše o tome.






1 komentar:

  1. Prica neko ko je taj centar htio zatvoriti i nasu djecu na ulici ostaviti, sramite se i skupljajte bodove na dtugoj strani. 100 djece ..jeste li bili pa ih prebrojali?

    OdgovoriIzbriši

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...