četvrtak, 16. svibnja 2019.

Zahvalni Babinci nisu više zahvalni: Najavljuju demonstracije?!

Babinci koji za sebe tvrde da predstavljuju stanovništvo Babinskog sliva putem fcb.gupe "Babinci 100%" najavljuju blokadu saobraćaja za teške kamione dok im se put ne izgradi. Tvrde da su prevareni od svih koji su obećavali, da iza protesta ne stoji politička pozadina te da isti nisu upućeni ni na čiju adresu. Protesti su najavljeni za petak 24.05.2019.god.sa početkom u 15.oo sati kod mjesta izgradnje vijadukta koridora 5c.

Njihov poziv prenosim u cjelosti bez ijedne izmjene:


ZAŠTO PROTESTI?
KOJI SU TO NAŠI ZAHTJEVI?
Ponovo smo po ko zna koji put prevareni.
Od prošlih protesta imamo dio asfaltiranog puta i ništa više a obećano je i potpisano puno više od toga!

1. KOMGRAD-ZE je potpisao ugovor da će završiti dionicu puta od mosta (dionica puta koja je urađena koji je urađen) do mosta gdje rade CF na izgradnji vijadukta Vc. Ostalo je da uradi preostali dio puta za koji su se obavezali
2. JP Ceste Federacije su potpisale ugovor da će uraditi dio puta od KBZ do mosta gdje vrše radove (vijadukt koridora Vc), po postojećem projektu, odmah po završetku stubova za most
3. Euro-Asfalt je obećao uraditi dionicu puta Dom-Varda
4. JATA je trebala da uradi dio puta od baze Komgrada do svoje baze. Nisu prihvatili da urade taj dio puta, prevoz materijala sa teškim kamionima je trebao biti zabranjen, postavljen je znak za ograničenje težine ali sami znate da se isti ignoriše a policija ne radi svoj posao.
5. ŠPD je trebao pruzeti obavezu učešća u održavanju puta, to se nije desilo. Šticari voze nesmetano!
6. Ostali dijelovi puta bi se trebali redovno održavati, to se ne radi.

Ovo nisu protesti upozorenja, to smo već prošli, ovo je blokada saobraćaja za teške kamione dok se put ne izgradi. Poslije protesta, ako policija ne prihvati obavezu kažnjavanja za prekomjerne terete, organizujemo dežurstvo 24 sata dnevno do ispunjenja naših zahtjeva.

Očekujemo od mještana sliva Babina, da se odazovu u što većem broju na ove proteste, bez politike i ličnog promovisanja bilom koga, ovo je naš problem i jedini način koji nam je ostao da ga riješimo su PROTESTI.

Na prošlim protestima smo ušli u pregovore sa koncesionarima i drugima koji nisu urodili plodom, na ovim protestima nema pregovora, nikakva obećanja neće nas ubijediti da dozvolimo saobraćaj teških kamiona dok se put ne izgradi po projektu od Bolnice do Kule a preostali dio puta da se popravi u skladu sa potrebama.

"ZAHTJEV PROTESTA JE SAMO JEDAN, TO JE PUT I DRUGOG ZAHTJEVA NEMA", poručuju putem fcb.gupe "Babinci 100%"

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...