subota, 11. svibnja 2019.

Video: Kakve priče se na vijeću pričaju?!


Zanimljiv video zapis potiče iz prošlogodišnje predizborne kampanje, baš kada su se u Gradskom vijeću Zenica vodile rasprave oko Prostornog plana koji je Skupština ZDK vratila Gradskom vijeću na doradu. Po svom sadržaju video izgleda jasniji ako se uzme u obzir najavljena sjednica Gradakog vijeća Zenica na kojoj bi se trebala donijeti odluka Izmjene regulacionog plana "Trg rudara".

Podsjećam, u ponedeljak 20. maja sa početkom u 10.00 sati zakazana je 36.sjednica Gradskog vijeća Zenica na kojoj će se osim razmatranja stanja u JP Zenicatrans na obimnom dnevnom redu naći i ponešto za tajkune ovoga grada a poslije usvajanja možda i za same vijećnike.
Prijedlog Odluke o usvajanju Izmjene regulacionog plana "Trg rudara" čekaju mnogi investitori a ono što ih najviše zanima jeste
način i uslovi prodaje građevinskog zemljišta putem licitacije i konačna građevinska cijena lm2. Obzirom da Gradsko vijeće poslije vraćanja Prostornog plana na doradu isti nije više razmatralo nameće se zaključak da se nekom očito žuri kod donošenja ovakvih odluka.

Pogledajte video izjavu o regulacionim planovima od strane bivšeg premijera Zeničko-dobojskog kantona.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...