ponedjeljak, 6. svibnja 2019.

Na putnoj komunikaciji Zenica - Babino vrijeba opasnost!?

"Pozivam nadležne i odgovorne obe strane tj. i investitora i izvođača da se u toku dalje gradnje mosta obezbjedi odgovarajuća zaštita na lokaciji kojom most nadvisuje cestu R 457", riječi su Hasana Krehe, aktiviste i borca za ljudska prava.

- Obzirom da u Zenici preko Babine rijeke dobro napreduje izgradnja impozantnog betonskog mosta kao sastavnog dijela izgradnje dijela koridora Vc na podlokaciji Klopče -Donja Gračanica i da će uskoro dijelovi mosta u izgradnji biti iznad  površine ceste R457  izlaskom na lice mjesta može se konstatovati nedostatak odgovarajuće zaštite.

Podsjećam, radi se o vijaduktu čija će gradnja uskoro biti iznad frekventne putne komunikacije Zenica - Babino. Vozačima i pješacima neće biti ugodno prolaziti ispod mjesta na kojem se izvode visinski radovi ukoliko izvođač radova nije ranije ugovorio zaobilaznicu "Smetovski put - Peševici - Poca - Babino škola".

Imajući u vidu nedostatak potrebne i odgovarajuće zaštite Kreho poziva nadležne i odgovorne obe strane tj. i investitora i izvođača da se u toku dalje gradnje mosta obezbjedi odgovarajuća zaštita na lokaciji kojom most nadvisuje cestu R 457 .
"Svaka gradnja pa i u ovom slučaju po dimenzijama impozantnog  betonskog mosta podrazumijeva da se obezbijedi zaštita ljudi i ostalih učesnika u saobraćaju od eventualnog pada  bilo kakvog predmeta a koji bi sigurno bio fatalan po život ljudi", upozorava Kreho.

Napominjem da su i investitor JP Autoceste FBiH  i izvođač radova - konzorcij dužni da se pridržavaju  Zakona o građenju Federacije BiH  i Zakona o građenju Ze-do kantona.





Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...