nedjelja, 28. travnja 2019.

Povjerenika mjesne zajednice napao pas lutalica

U toku je postaljanje nosača za posude sa cvijećem koje po narudžbi  Grada Zenica postavlja 'ALBA ZENICA' d.o.o. javlja Hasan Kreho, povjerenik Mjesne zajednice "Brist".

,Za cvijeće na zeničkim mostovima i kozmetičke promjene ima para, za sigurnost građana nema", žali se Kreho i apeluje na povećan broja pasa lutalica u Travničkoj ulici.
"Mene je prije pola sata napao pas lutalica u ulici Travnička cesta kod broja 9",piše Kreho.

- Ja kao povjerenik Mjesne zajednice "Brist" deset mjeseci tražim i pismeno i usmeno od  nadležnih iz Grada Zenica  da se uklone agresivni psi lutalice ali  bez uspjeha.
Kako je rekao  šef. iz ALBE B. J. koga sam zatekao na mostu kako nadgleda postavljanje nosača za cvijeće na mostu kod Lamele  da su kapaciteti u Azilu popunjeni pa dok neki pas ne umre ili ga neko ne udomi nema aktivnosti na uklanjanju novih  pasa lutalica. Građanima ostaje da se odbrane uz upotrebu  svih raspoloživih sredstava, smatra Kreho i dodaje.
Ovaj slučaj govori kakvu imamo Upravu Grada Zenica  koja nije sposobna ni pse lutalice ukloni sa ulice Travnička cesta. Para ima za cvijeće  da postavlja preduzeće koje nema potpisan Ugovor  o obavljanju komunalnih djelatnosti.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...