Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


ponedjeljak, 8. travnja 2019.

Dok se Zenici traže dostavljači pica u Žepču samo jedna kompanija prima na stotine radnika!

Odličan primjer kako funkcioniše vlast bez opstrukcija dolazi iz Žepča. Mjesta u kojem mostovi nisu ukrašeni led rasvjetom i cvijećem. Naime, radi se o zapošljavanju velikog broja radnika, što priznat ćete, veliki dio javnog mnijenja i očekuje u svojim lokalnim zajednicama.
I dok je u Zenici Gradsko vijeće blokirano a službeni pečat i memorandum zarobljeni, odnosno otuđeni što je dovelo i do zategnutosti odnosa na relaciji Radno predsjedništvo - Gradska uprava, Žepče može poslužiti kao pozitivan primjer kako funkcioniše vlast bez opstrukcija.
Kako prenosi portal radiosarajevo.ba kompanija Jifeng Automotive Interior BH d.o.o. uposlit će još više od 100 radnika u našoj zemlji.

Kompanija je prije nekoliko dana raspisala oglas za 100 šivača za svoju fabriku u Žepču, a konkurs je otvoren do početka maja.

Osim toga, otvoreno je još nekoliko konkursa za druge pozicije u ovoj firmi.

Inače, ova kompanija već neko vrijeme posluje u Žepču.

Firma se bavi izradom unutrašnjih dijelova za automobile, odnosno naslona za glavu i ruke, piše BiznisInfo.

Jifeng Automotive Interior BH d.o.o. je kćerka firma Jifeng Automotive Interior GmbH sa sjedištem u Njemačkoj.

Ova kompanija je, pak, dio velike kineske grupacije Ningbo Jifeng koja se bavi proizvodnjom dijelova za automobilsku industriju i sarađuje sa nekim od najvećih svjetskih proizvođača.

Firma Ningbo Jifeng je, preko povezane firme Jiye Auto Parts GmbH, nedavno preuzela vlasništvo i nad velikim njemačkim proizvođačem unutrašnjih dijelova za automobile Grammer.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi