utorak, 12. ožujka 2019.

Poznata imena dvojice vijećnika koji će prevagnuti na stranu nove većine

Fuad Kasumović definitivno gubi većinu u Gradskom vijeću Zenica. Bojkot "hitne" sjednice GV Zenica nije obični bojkot već prvi pokazatelj da je gradonačelnik izgubio većinu u vijeću.
Vijećnici koji su ga dosad podržavali polako uviđaju ko istinski zastupa i brani interese građana Zenice i priklanjaju se novoj većini bez obzira na privilegije kojim ih obasipa gradonačelnik Kasumović. Većinu u Gradskom vijeću Zenica za sad čine tri stranke a da li će u narednim danima još jedna stranka učestvovati zavisi od ishoda razgovora Komšić- Izetbegović.
Dakle, Dijana Bešić je prva vijećnica a nakon nje će svoju odluku saopštiti i vijećnici SBB-a.
Podsjećam, jučerašnjoj hitnoj sjednici GV Zenica nisu prisustvovali vijećnici Stranke demokratske akcije, Stranke demokratske aktivnosti, Saveza za bolju budućnost BiH Fahrudin Radončić, Naše stranke, jedan vijećnik Socijaldemokratske partije te jedan iz reda manjina.

Prema odluci koja je povućena s redovne sjednice Gradskog vijeća, Grb Zenice trebao je dobiti gradonačelnik Fuad Kasumović, dok su Nagradom Zenice trebali biti nagrađeni Udruženje Bosnifolk, Ivan Petrović i Maja Hadžiselimović.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...