utorak, 5. ožujka 2019.

Fuad Kasumović nije dobio nagradu "Grb Zenice"!

Maida Tanović, potpredsjednica ocjenjivačkog suda povukla prijedlog o dodjeli nagrade "Grb Zenice" bez obrazloženja!?

Radi važnosti i istinitosti ponovit ću pravilo za dodjelu nagrade. Kažu, nagradu fakat treba zaslužiti ili srediti. Obzirom na činjenicu da je ovaj radikalni manipulator nije zaslužio, pretpostavka je da nije uspio ni srediti. Nije uspio unaprijed osigurati većinu u Gradskom vijeću tako da je potpredsjednica ocjenjivačkog suda na njegovo insistiranje morala povući prijedlog odluke o dodjeli ove nagrade. Nagrade oko koje se od sinoć vežu brojne kontroverze.
Podsjećam, na prijedlog nekoliko sela Babinskog sliva i Sindikata propalog JP "Zenicatrans" komisija Ocjenjivačkog suda donijela je odluku da se nagrada "Grb Zenice" dodijeli gradonačelniku Fuadu Kasumoviću. Prema raspoloživim informacijama bloga 32.vijećnik, nezadovoljna tako nepoštenom odlukom predsjednica Ocjenjivackog suda prof. dr. Aida Mahmutović podnijela je ostavku, a njen posao potpisivanja zapisnika komisije preuzela je potpredsjednica Maida Tanović iz zeničkog SDP-a. Elem,  ispada da nakon brojnih optužbi na račun stranke u kojoj je presjedio ovaj radikalni manipulator, ovu nesuvislu odluku komisije morala potpisati upravo zakleta SDP-ovka. Širu javnost je baš zanimalo kako to izgleda kada zakleti komunista dodjeljuje nagradu jednom "nacionalisti". Jerbo, ne možeš presjedit' 25 godina u "nacionalističkoj" stranki a ne bit' nacionalista.
Međutim, problemi tek sada nastaju. Tačka je povučena bez obrazloženja, 20 mart, do kada su se trebala znati imena nagrađenih je bliži, a naredna redovna sjednica može biti sazvana tek za petnaestak dana. Vjerovatno će tražiti vanrednu ako uspije skupiti 16 šištećih, odnosno  mutavih plovki. Ali teško.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...