utorak, 5. ožujka 2019.

Boris Britvar: komentar na pokušaj obmane kod dodjele "Grba Zenice" gradonačelniku Fuadu Kasumoviću

Zeničanin Boris Britvar, građanski aktivista  prokomentarisao je današnji propali pokušaj obmane kod dodjele "Grba Zenice" gradonačelniku Fuadu Kasumoviću. Izuzetno zanimljivo obrazloženje svih stavki koje su navedene u dokumentu komisije kao razlog za dodjelu ove nagrade koja je na današnjoj sjednici Gradskog vijeća povučena bez obrazloženja. Njegov tekst prenosim bez ijedne izmjene.

Piše: Boris Britvar

Komentar na prijedlog, tj. pokušaj obmane za dodjelu Grba Zenice gradonačelniku fuadu kasumoviću.

- Uspio stabilizirati gradski budžet
Gradski budžet nikad nije niti bio nestabilan, niti ga je fuad kasumović stabilizirao, ali je sasvim sigurno da je u posljednje dvije godine, na nezakonit način, potrošio 100 miliona KM bez ikakvih rezultata, projekti nula, zapošljavanje nula, kultura nula, sport nula, itd.

- Osigurao 18,25 miliona eura za projekta zbrinjavanja otpadnih voda
Rad na ovom projektu je počeo prije 5 godina, tako da fuad kasumović nema nikakve veze s istim, izuzev što je u ime Grada, po ovlaštenju Gradskog vijeća,potpisao ugovor.

- Doprinio projektu Toplana Zenica
Tajno, bez odluke Gradskog vijeća potpisao ugovor sa Arcelor Mittal-om koji niko nikada nije vidio, a građani Zenice će narednih 30 godina plaćati visoku cijenu za vizionarski projekat gradonačelnika.

- Doprinio projektu "Zeleni gradovi"
gradonačelnik niti zna šta su zeleni gradovi, niti šta je potpisao, a što je najgore niti da su za realizaciju ovakvog projekta potrebne stotine miliona KM koje grad Zenica nema i što će sutra biti još jedan kamen građanima našeg grada, zarad političke promocije.

- Doprinio osnivanju dvije poslovne zone
Poslovna zona sjever(Banlozi) je u biti prostor na kojem treba biti izgrađen pročistač otpadnih voda, te služi samo kao paravan za POSLOVNO-REKREATIVNO-TURISTIČKU ZONU ZENICA JUG u okviru koje se nalazi zemljište gradonačelnika, a što je na silu nacrtano u Prostorni plan koji nikada nije usvojen. Uzgred rečeno, ovo je prvi prostor na svijetu čija je namjena definirana kao POSLOVNO-REKREATIVNO-TURISTIČKA ZONA, te je na taj način gradonačelnik doprinio da naš grad, u stručnim krugovima, dobije epitet RURBANA sredina.

- Doprinio dobijanju BFC certifikata
Niko ne zna kako je Zenica dobila BFC certifikat obzirom da su osnovni dokumenti za takvo nešto Prostorni plan i Strategija razvoja grada, a naš grad nema niti jedno niti drugo.

- Upravljanje prostorima i objektima u vlasništvu grada
gradonačelnik je, bez odluke Gradskog vijeća, dakle nezakonito, donio Pravilnik o procedurama davanja javnih prostora u zakup, ali je Pravilnikom ovlastio sam sebe, te na taj način suštinski postao vlasnik imovine grada.

- Zasadio cvijeće na mostu
Tačno, ali nije navedeno u prijedlogu obrazloženja za dodjelu Grba Grada.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...