subota, 9. veljače 2019.

Renićka: Kako Komšić uvijek potvrdi moje mišljenje o njemu kao zadnjem smeću

Komšićev intervju kod Senada Hadžifejzovića, odnosno izjava "Ako SDP hoće u vlast sa SDA, idemo i mi i još ujedinjujemo ljevicu!", razočarao je Sanju Renić, trenutnu zamjenicu predsjedavajućeg Skupštine ZDK. Rezignirana njegovom izjavom kazala je "kako Komšić uvijek potvrdi njeno mišljenje o njemu kao zadnjem smeću", čime je izazvala mnoštvo komentara negodovanja njenim vokabularom. Naime, ovaj političar još uvijek ima dosta pristalica u ovome gradu iako u svom dosadašnjem političkom angažmanu nije mnogo pokazao.

"Kako Komšić uvijek potvrdi moje mišljenje o njemu kao zadnjem smeću? Samo ga dopuni informacijama da voli baklavu i da mu je obilazak BiH od Sarajeva do Vlašića", napisala je Renićka i ne sluteći kakvu reakciju će izazvati njene oštre riječi.

Nisam siguran što o tome misle koalicioni partneri "Naše stranke" niti da li je ovo početak kraja zajedničkog djelovanja ljevice, ali sudeći po komentarima očigledno je po srijedi veliko neslaganje.

Biti na strani SDA znači biti "izdajnik" ljevičara i građanske BiH. Biti na strani ljevičara znači biti "izdajnik" bh patriota, državni neprijatelj, neprijatelj gradjanske BiH. Biti na strani SNSD- a znači biti četnik. Biti na strani HDZ-a znači biti  ustaša. Elem, danas samo neopredjeljeni mogu proći bez osude javnog mnijenja.


Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...