ponedjeljak, 25. veljače 2019.

Komšić bi prvo sebe trebao preispitati pa onda akademsku zajednicu u BiH

Na adresu bloga 32.vijećnik stiglo je reagovanje na tekst "Može li akademska zajednica ovakva kakva jeste i hrvatski član predsjedništva Komšić odbraniti suverenitet BiH?" Reagovao je Hasan Kreho, građanski aktivista, aktivni učesnik javnih rasprava po pitanju Sutorine. Njegovu reakciju prenosim u cjelosti.

Piše: Hasan Kreho

I ovo građani trebaju da znaju.

Komšić bi prvo sebe trebao preispitati pa onda akademsku zajednicu u BiH  i građanima BiH objasniti svoju ulogu oko Sutorine jer nije bio "nazočan" 24.11. 2015.  na 20. sjednici Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH kada se glasalo o davanju saglasnosti  za ratifikaciji Ugovora o državnoj granici između Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

Moram podsjetiti građane da je navedeni Komšić bio i predsjednik Ustavno pravne komisije pri Zastupničkom domu  što ga dovodi u još veći fokus odgovrnosti  kada je BiH radi takvih poslanika i sličnih u svom  pristupu glasanju izgubila 83,7 kvadratnih kilometara teritorije  i drugi izlaz na Jadransko more.

Napominjem da će kad-tad saznati  ko je sve dobio "hediju" za lobiranje poslanika u Zastupničkom domu ako se zna da je MIlo uložio 35 miliona eura da se otme Sutorina  od BiH i pored toga što je u gruntovnim knjigama i dan-danas Sutorina dio Bosne i Hercegovine.

Knjige su izuzete za vrijeme Jugoslavije i prebačene iz Trebinja u opštinu Herceg Novi u Crnoj Gori.

Poslanici Skupštine Crne Gore nikada nisu dobili odgovor od Mila Đukanovića na poslaničko pitanje  " kome je sve Milo od utrošenih 35 miliona eura  udjelio za glasanje i lobiranje za Sutorinu.

I jedan visokotiražni dnevni list je dobio eurića da piše kao što je pisao da je Sutorina kao crnogorska "očiju mi sokolovih" kako znaju da se kunu đetići.

Ovo da je Komšić uradio kao član sabora Hrvatske , Skupštine Srbije ili Crne Gore  pitanje bi bilo šta bi bilo s njim  i koje bi posljedice imao po sebe.

Lubav i pratriotizam se dokazuju pozitivnim djelima a ne šupljom pričom  kako to decenijama rade političari u BiH  a građani nikada da skontaju da ih jedni te isti varaju i u tome im život prođe. 






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...