ponedjeljak, 25. veljače 2019.

Italijanske vlasti pozvale Kasumovića da modernizuje "krivi toranj"!

Gradonačelnik Kasumović i njegovi simpatizeri ne kriju zadovoljstvo modernizacijom Zenice i uklanjanju starih satova. Gradska uprava Zenice na čelu s Kasumovićem se nada da će Zeničani uz rečenicu "Nađemo se kod sata" na ovim lokacijama stvarati nove uspomene i poznanstva.
Nakon što su uklonjeni stari satovi iz centra Zenice, a građani razočarano posmatrali tu situaciju, na istim mjestima su postavljeni moderni satovi s LED osvjetljenjem. Informacija da je Gradska uprava Zenice nakon uspješne javne nabavke za potrebe grada kupila šest javnih satova ukupne vrijednosti blizu 98.000 KM otišla je čak do Italije.
Tamošnje vlasti su spremne dati gradonačelniku Kasumoviću sve ovlasti da im riješi "krivi toranj", da ga ispravi i modernizuje na najbolji mogući način, kako samo on umije.
Gradonačelnik ne krije zadovoljstvo "sve ću ja to vama završit", kratko je prokomentarisao za talijanski list Corriere della Sera.

Italijanski zvonik u Pisi je trebalo da bude potpuno vertikalan, ali je počeo da se krivi neposredno posle početka izgradnje tornja u avgustu 1173. godine. Visina tornja od zemlje do niže strane je 55.86 metara, a od zemlje do više strane je 56.7 metara. Debljina zidova pri dnu je 4.09 m, a pri vrhu 2.48 m. Toranj je iskrivljen za 5,5%. Težina tornja je procjenjena na oko 14,453 tona. Zvonik ima 294 stepenika.

Napomena: tekst je satiričnog karaktera



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...