subota, 26. siječnja 2019.

Da li će neko biti odgovoran za nezakoniti rad i pokušaj obmane gradskih vijećnika i građana Zenice?

Svjedoci smo nedavnog pokušaja obmane gradskih vijećnika i građana Zenice tokom održavanja javne rasprave po pitanju Regulacionih planova "Jalija, Talića brdo i Odmut", "Trg rudara" i "Privredno-poslovna zona Zenica-Sjever". Predsjedavajući Gradskog vijeća g.Goran Bulajić je i zvanično potvrdio da se u skorije vrijeme neće raspravljati o Regulacionim planovima a jedan od najaktivnijih Zeničana povodom svega oglasio se na svom fejsbuk profilu. Njegovu objavu prenosim u cjelosti, bez ijedne izmjene.

Piše: Boris Britvar

ŽUTI PRSLUCI SU POBIJEDILI U ZENICI

Nakon javne rasprave održane u decembru prošle godine po pitanju Regulacionih planova "Jalija, Talića brdo i Odmut", "Trg rudara" i "Privredno-poslovna zona Zenica-Sjever" nastavljene su aktivnosti na dokazivanju nezakonitog rada Gradske uprave po pitanju izrade i usvajanja prostorno-planske dokumentacije.
Shodno tome, podnio sam predsjedavajućem Gradskog vijeća inicijativu za autentično tumačenje donesenih odluka o usvajanju Nacrta pomenutih planova u smislu poštivanja odredbi Zakona o prostornom uređenju i građenju.
Obzirom da je u proceduri izrade i donošenja predmetne planske dokumentacija evidentno prekšren niz zakonskih odredbi procedura usvajanja je zaustavljena, a predsjedavajući Gradskog vijeća g.Goran Bulajić je i zvanično potvrdio da se u skorije vrijeme neće raspravljati o Regulacionim planovima, drugim riječima rečeno, dok isti ne budu usklađeni sa temeljnim principima struke i odredbama Zakona.
Građani Zenice su uspjeli zaustaviti nezakoniti rad Gradske uprave i devastaciju grada po mjeri građevinskog lobija. Ostaje otvoreno pitanje da li će neko biti odgovoran za nezakoniti rad i pokušaj obmane gradskih vijećnika i građana Zenice???

U prilogu još jednom možete pročitati tekst inicijative za autentično tumačenje Zakona koje sam ranije objavio. https://www.facebook.com/boris.britvar.9/posts/197103837904972

ZENICA ŽELI, MOŽE I ZNA BOLJE.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...