ponedjeljak, 24. prosinca 2018.

Želite li manje saobraćajnih nesreća?

Ovaj odličan prijedlog u vezi prevencije saobraćajnih nesreća u kojima stradaju pješaci dolazi nam od strane našeg sugrađana Afana Abazovića. Odličan je zato što sam se kao vozač, koristeći pomenutu dionicu na Bulevaru, osobno uvjerio u ono o čemu govori. Obzirom na to da ovaj blog prate mnogi gradski vijećnici odlučio sam Abazovićevu inicijativu podijeliti s čitaocima.

Piše; Afan Abazović

Jakim vertikalnim fokusnim osvjetljenjem pješačkih prijelaza bi se smanjila mogućnost dešavanja saobraćajnih nesreća u Zenici, a povećala vidljivost, naročito na onim sa "crne liste", koji nisu u sklopu raskrsnice, nego van njenog pojasa, poput onog na bulevaru Ezhera-Eze Arnautovića kod "Ultre" (OVAJ HITNO!) i kod RMK Prometa, u Sarajevskoj (GGM) na isključenju ka Srpskoj mahali i ka Zukićima kod Lutve i u Londži kod Maksuzije. Ovo su samo neki hitni, iz glave, a valjalo bi sve prijelaze ovako pokriti. U prijateljima imam nekoliko gradskih vijećnika, a znam da je bilo priče oko nove gradske rasvjete. Ovo može promijeniti mnogo, bujrum.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...