subota, 3. studenoga 2018.

Žalili se a odbili uplatiti 5.000 maraka!?

Žalili se a odbili uplatiti 5.000 maraka takse. Zašto?

Vlasnik firme koji je inače blizak gradonačelniku Zenice u žalbenom postupku nije uopće uplatilo taksu, čime je automatski izgubio spor, ali je zbog žalbe, ipak, projekt usporen i izgubljeno dragocjeno vrijeme u građevinskoj sezoni, što je očito i bila krajnja namjera.

Podsjećam, u pitanju je rekonstrukcija prve dionice od Čajdraša do Lokvina, u dužini od dva kilometra za koju je ove godine predviđeno jedan milon maraka, a sredstva su opredijeljena u Budžetu za 2018. godinu.

Osim ove žalbe gradonačelnik Kasumović slanjem Gradske inspekcije zaustavio radove deset dana nakon početka radova na sanaciji dionice regionalne ceste Nemila – Šerići i regulacije korita rijeke Bistričak, za koje je Vlada ZDK izdvojila oko milion maraka. Nakon raznih spletkarenja radovi su nastavljeni a onda je opstrukcija krenula na drugom projektu.

Zbog žalbe člana komisije iz Gradske uprave za izvjesno vrijeme odgođena je i rekonstrukcija ceste Zenica-Babino. Dakle, ukupno tri projekta koja gradonačelnik Zenice raznim manipulacijama pokušava usporiti, minimizirati i obezvrijediti ne bi li izazvao dodatni bijes stanovništva prema aktuelnoj kantonalnoj vlasti.

Pogledajte dokument o razlozima odbijanja žalbe:



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...