petak, 9. studenoga 2018.

Povećanje plaća zastupnicima, glavni cilj građanskog bloka u ZDK!?

Bura oko "bijelog hljeba" se nije ni stišala a neki revolucionari poput Salke i Sadika, članova Nezavisnog bloka izlaze s novim prijedlozima. Još ako se prisjetimo bivše predsjedavajuće Gradskog vijeća Zenica i brojne kontroverze koje su je pratile vezano za njenu profesionalizaciju ispada da je glavni cilj navodne građanske većine u Zeničko dobojskom kantonu profesionalizacija i povećanje naknada.

Podsjećam, zakon koji funkcionerima omogućava pravo na "bijeli hljeb" donesen  prije 12 godina, ukinut je a u srijedu smo imali priliku vidjeti imena zastupnika koji su podnijeli apelaciju Ustavnom sudu za vraćanje "bijelog hljeba". Državni i federalni funkcioneri mogu uživati pravo na „bijeli hljeb“ godinu dana nakon isteka mandata.
Plaću mogu primati dok ne nađu drugi posao ili ne odu u penziju. Funkcioneri dobijaju „bijeli hljeb“ čak i ako su smijenjeni ili ako na funkciji provedu makar jedan dan. Nije ograničeno ni koliko puta ista osoba može to pravo koristiti.
Dakle, nisu ni preuzeli vlast a već su odredili svoj glavni cilj: status "profesionalca" navodne građanske većine u Zeničko dobojskom kantonu i povećanje naknada. Da nije žalosno bilo bi smiješno.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...