subota, 17. studenoga 2018.

"Naša stranka" ostaje bez ministarske fotelje u Zeničko dobojskom kantonu

"Kako saznaje Visoko.co.ba iz izvora bliskih koalicionim partnerima SDP/NB/SBB/DF/ASDA/SBiH/NS jedna od postizbornih matematika je da Naša stranka i SBB dobiju mjesta budućih predsjedavajućih i dopredsjedavajućih Skupštine ZDK. Kada je riječ o konkretnim imenima onda, također nezvanično saznajemo, da se radi o Sanji Renić iz Naše stranke i Ismetu Sarajliću iz SBB-a, a ko bi dobio koju funkciju sve zavisi od toga da li će nova većina ići na to da mjesto budućeg predsjedavajućeg pripadne Bošnjaku ili nekome iz reda drugih naroda",piše zenicablog.

Ova ne tako mudra taktika je skuhana u odajama kralja Fuada Kasumovića po kojoj će Sanju Renić imenovati na dobro plaćenu a nebitnu funkciju predsjedavajuće skupštine da bi se "Naša stranka" eliminisala iz raspodjele ministarstava. Jedno ministarstvo više za "jače" političke saradnike najavljene koalicije. Naravno, ako ne bude slušala vrlo jednostavno se može smjeniti kao što je bila smjenjena i Subašićka.
A što znači "slušala", zavisi od dometa i konačnog cilja "trojanskih konja".

Podsjećam, Sanja Renić je bila veliki zagovornik smjene Semire Karić, pomoćnice gradonačelnika i Selvera Kelešture, sekretara. Tužilaštvo Zeničko dobojskog kantona je u više navrata prozivano i pozivano na procesuiranje ovo dvoje gradonačelnikovih saradnika. Ukoliko se gradonačelnikov "bosanski lonac" dobro skuha ne bi me iznenadilo da Sanja  uskoro postane Semirina i Selverova kućna prijateljica.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...