petak, 9. studenoga 2018.

Bez obzira koliko sve izgleda haotično u ovoj zemlji se ništa ne dešava slučajno!

A slučajnosti je mnogo...

Osvrćem se na lokalne teme zato što se ne razumijem u državnu politiku i zato na neke stvari nemam odgovora. S druge strane ne mogu a da ne primjetim veliku medijsku kampanju oko izbornog zakona, izbora hrvatskog člana predsjedništva i formiranja bloka koji navodno neće sa Strankom demokratske akcije.  Da li se iza toga krije nešto treće? Imali smo priliku vidjeti na video snimku i kako jedan od njih (osnivača jedne od probosanskih stranaka) točnije Fuad Kasumović mrzi Hrvate više od svoje bivše stranke.
 Nakon izbora hrvatskog člana predsjedništva bošnjačkim glasovima logično bi bilo pitanje da li se iza svrgavanja SDA vlasti, u pozadini krije svrgavanje HDZ- a i oduzimanje konstitutivnosti u kantonima sa bošnjačkom većinom? Da li se zahvaljujući probosanskim strankama nazire građanska država ili treći entitet? Slučajnost ili mudro smišljeni plan, počevši od istupanja dijela članstva SDA i formiranja nekoliko probosanskih stranaka, prije svega Nezavisnog bloka i stranke Narod i pravda. Sva ova pitanja su možda i jedini razlog zašto neki ljudi, (među kojima i ja), iako su svo vrijeme zagovarali promjene nisu sretni sa najavljenom koalicijom lijevih probosanskih stranaka. Jebeš koaliciju, a na kraju krajeva i člana predsjedništva ako će me "koštat", npr. zaoštravanjem odnosa između dva naroda.

Ali kako rekoh u uvodu teksta, slučajnosti je mnogo...

Simonice nastavi slijed:
2002-06  Alijansa
2006-10  SDA - HDZ
2010-14 Alijansa
2014-18 SDA -HDZ
2018-22 .................građanski blok?

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...