ponedjeljak, 15. listopada 2018.

Zbog žalbe člana komisije iz Gradske uprave odgođena rekonstrukcija ceste Zenica-Babino!

Sigurno se sjećate kada je gradonačelnik Kasumović slanjem Gradske inspekcije zaustavio radove deset dana nakon početka radova na sanaciji dionice regionalne ceste Nemila – Šerići i regulacije korita rijeke Bistričak, za koje je Vlada ZDK izdvojila oko million maraka. Nakon raznih spletkarenja radovi su nastavljeni a onda je opstrukcija krenula na drugom projektu za koji je takođe planirano milion maraka. Naime, radi se o projektu sanacije putnog pravca Zenica - Ovnak koji je zaustavio njegov komšija (Špic beton) žalbom na regularnost tendera iako za to nije imao potrebu jer se radilo o proceduralnoj pogrešci. Tender je odgođen za izvjesno vrijeme a najbolji ponuđač, odnosno izvodjač radova će sačekati na uvođenje u posao.

Danas imamo priliku vidjeti novu opstrukciju od strane gradonačelnika Zenice koja će zasigurno imati dalekosežne posledice u odnosima stanovnika Babinskog sliva sa aktuelnim sazivom kantonalne vlasti. Radi se o još jednom milionskom projektu koji će sačekati izvjesno vrijeme. Ovaj put tender je oboren zbog žalbe člana komisije iz Gradske uprave a gradonačelnikovi botovi lože stanovnike Babinskog sliva prilažući im kao dokaz samo jednu stranicu dokumenta.

U prilogu pogledajte zašto je zaustavljen postupak javne nabavke.



Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...