ponedjeljak, 1. listopada 2018.

Za četiri godine mandata Željko Komšić postavio nula pitanja!

Iako se javnosti predstavlja kao "predstavnik građana koji su ga birali", iako vrlo često daje zapaljive izjave kako bi, na krilima istih, zapravo politički profitirao, predsjednik Demokratske fronte, Željko Komšić, svoj parlamentarne političke obaveze nikako ne izvršava jer za četiri godine mandata nije "stigao" postaviti niti jedno zastupničko pitanje, piše portal bnn.ba To mu, ipak, nije zasmetalo da četiri godine uredno prima platu i, usput, kritikuje "stanje u društvu" čiji je, zapravo, najslikoviti dio - uredno i masno plaćen za sopstveni nerad.

Doslovno cijeli radni vijek, izuzimajući godinu i po dana, Komšić je bio budžetlija. Dva puta načelnik Općine Novo Sarajevo, zatim ambasador BiH u Srbiji, potom dva puta član Predsjedništva BiH i jednom član Parlamenta BiH (ukupno gotovo 20 godina) Komšić je proveo na budžetu BiH od čega, opet, sedam godina u vlasti ispred SDP-a i, kasnije DF-a kojeg je formirao i koji se, pod palicom Komšićeve personalne mogućnosti da bilo šta radi, raspao.



Nakon što za DVA mandata u Predsjedništvu BiH (8 godina) nije uspio niti za milimetar pomjeriti privatnu paradržavu Dragana Čovića, niti sopstvenu politiku ojačati barem za jedan korak u Mostaru, Širokom Brijegu, Posušju, Livnu itd, Komšić i dalje "pali Sarajevo" izjavama kako će se on boriti protiv Čovića do podne, a od podne protiv Mlorada Dodika, iako je za to imao barem 12 godina kao član Predsjedništva i član Parlamenta BiH - ali tada je imao "preča posla".

Ne treba, nikako, zaboraviti niti Komšićevu kadrovsku kobinatoriku po kojoj je svoje prijatelje, doslovno iz kafane ili okruženja bez ikakvog političkog ili akademskog znanja, postavljao na najodgovornije fumkcije u državi čime je pokazao da on, zapravo, ne zna voditi sistem, kao što nije znao voditi ni sopstvenu stranku koja nije znala funkcionisati ni u vlasti, ni u opoziciji - radi čega se i raspala.

Napose, nije li baš Komšićeva stranka, DF, bila u koaliciji sa DNZ-om Fikreta Abdića (V.Kladuša), HDZ-om Dragana Čovića (Neum), SDA-om Bakira Izetbegovića i nije li, baš Komšićev DF bio uredno u savezu sa prljavim crnolistašem Bakirom Alispahićem koji je, dugo vremena, bio i član Komšićeve "fronte". 


Danas, 2018. godine, Komšić bi, ni manje ni više, već treći mandat u Predsjedništvu BiH u kojem će "demontirati Dragana Čovića". Naravno da neće jer se sa tim istim Čovićem, pred prošle Opće izbore 2014.godine dogovorio da DF ima "bezveznog kandidata", dok se sa SDA dogovorio da kandiduje Emira Suljagića kako bi pokvario račun Seferu Haliloviću ili Fahrudinu Radončiću. Na osnovu ovog dogovora, odmah po završetku izbora, Komšić i DF pozvani su i bili dio vlasti sa SDA-om i HDZ-om "protiv kojih su se najviše borili".

Komšić se toliko i danas "bori" protiv SDA i HDZ da su, upravo njihovi mediji, najnaklonjeniji Komšićevim izjavama koje uredno prenose i to s razlogom: dok god postoji neki Komšić koji je u stanju da se, radi svog radnog mjesta kocka sa državom i svađalački unosi razdor u ionako urušenu BiH, do tada HDZ i SDA ne moraju brinuti za homogenizaciju svog glasačkog tijela - njihovo tijelo će, svojim izjavama i ponašanjem koje je teledirigovano, najbolje ujediniti dvodecenijski budžetlija i koalcioni partner SDA i HDZ-a - Željko Komšić koji trenutno juriša na rekord od 24 godine života na najveće budžetske plate!
Izvor:
BNN.BA






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...