utorak, 16. listopada 2018.

Gradonačelnik Zenice i Vlada ZDK postigli decenijski sporazum!?

Obzirom na sve češće "nesporazume" oko milionskih projekata zbog kojih ispaštaju građani Zenice jutros rano u kabinetu gradonačelnika postignut je decenijski sporazum.

Prema tom sporazumu vlada ZDK će ubuduće bez ikakvih opstrukcija moći ulagat' milione u infrastrukturu. Zauzvrat, vlada će dozvoliti gradonačelniku da se slika i presjeca crvene vrpce za televiziju Zenica kao da su u pitanju njegovi projekti.

Podsjećam, prvi projekat je gradonačelnik Kasumović slanjem Gradske inspekcije zaustavio deset dana nakon početka radova na sanaciji dionice regionalne ceste Nemila – Šerići i regulacije korita rijeke Bistričak, za koje je Vlada ZDK izdvojila oko million maraka. Nakon raznih spletkarenja radovi su nastavljeni a onda je opstrukcija krenula na drugom projektu za koji je takođe planirano milion maraka.

Kod drugog milionskog projekta u pitanju je sanacija putnog pravca Zenica - Ovnak kojeg je zaustavila firma "Špic beton" žalbom na regularnost tendera.Tender je odgođen za izvjesno vrijeme a najbolji ponuđač, odnosno izvodjač radova sačekat će na uvođenje u posao.

Treći milionski projekat oboren je zbog žalbe člana komisije iz Gradske uprave nakon kojeg gradonačelnikovi botovi lože stanovnike Babinskog sliva s ciljem raspirivanja mržnje prema aktuelnom sazivu vlade ZDK.

Dakle, prema sporazumu koji je postignut rano jutros u gradonačelnikovom kabinetu vlada ZDK će ubuduće bez ikakvih opstrukcija moći ulagat' milione u infrastrukturu. Zauzvrat, vlada će dozvoliti gradonačelniku da se slika i presjeca crvene vrpce za televiziju Zenica kao da su u pitanju njegovi projekti.



Napomena: tekst je satiričnog karaktera

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...