srijeda, 24. listopada 2018.

70 miliona za plate, cvjeće na mostu, polovne autobuse i steone junice!?

Za dvije godine vladavine Fuada Kasumovića potrošeno je 90 miliona KM na „velike gradske projekte“ kako ih je sam znao nazivati ovaj radikalni manipulator. Molim građane Zenice da mi pomognu da zajednički nabrojimo sve urađene projekte koji su koštali 70 miliona obzirom da je za plate, cvjeće na mostu, polovne autobuse koji vrijede tek koliko jedan gradonačelnikov privatni automobil i steone junice potrošeno tek cca 20 miliona.

Dakle, šta je to što je koštalo 70 miliona?

Podsjećam, Ustavni sud Federacije BiH naredio je brisanje rečenice u kojoj stoji da je jedan od dva budžeta donesen na zakonit način. Dakle, budžet za 2017.godinu je donesen na nezakonit način ali zbog sporosti rješavanja apelacija ništa se drugo nije moglo ni uraditi i tačka. Zenica će možda biti i jedini grad u svijetu u kojem se može nezakonito donositi budžet, ali nebitno. Kome je danas do zakonitosti. Ostaje pitanje šta je to što je koštalo 70 miliona? Za plate, cvjeće na mostu, polovne autobuse i steone junice potrošeno je tek cca 20 miliona. Gdje je nestalo preostalih 70 miliona?

Da li je 70 miliona iz budžeta grada potrošeno u detektovanje problema uz određene zaključke? Da li je 70 miliona iz budžeta grada potrošeno u „razvlačenje pameti“ građanima Zenice s namjerom da se izazove revolt građana Zenice prema prethodnoj vlasti?

Sudeći prema rezultatima izobra, revolt je izostao a gradonačelniku i gradskoj upravi je ostalo, kao što sam već napisao na promotivnoj fcb.str.32 vijećnik da širi vijest kako je poslovna zona u krugu Željezare Zenica očiscena i spremna za investitore. Livada koja podsjeća na mnoge druge livade nakon proljetnog čišćenja. Vojvodina i Srbija imaju daleko više prostora i livada. Šta su oni trebali? Širiti Gebelsovsku vijest kako su im livade spremne za buduće investitore. Ma hajte molim vas, nisu Srbi toliko blesavi...

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...