petak, 28. rujna 2018.

Tužilaštvo šuti, Fuadove ucjene, prijetnje i bahato ponašanje ne prestaje

Kasumovićevo podmetanje nogu kantonalnim projektima ne prestaje. Neosnovana žalba nižerangiranog ponuđača „Špic beton“ Zenica na odluku tenderske komisije odgađa radove na izgradnji prve dionice putnog pravca „Čajdraš-Ovnak“. Procjena Kantonalne direkcije za ceste je da pristigla žalba nije osnovana, ali će u svakom slučaju biti temeljito razmotrena.

Prema izvoru bliskom Ministarstvu za promet i komunikacije ZDK, Fuad je uslovio preduzeće „Špic beton“ na ovakav postupak davanjem poslova bez tendera. Informacija koja bi u normalnoj, „poštenoj državi“ koju gore navedeni propagira zanimala istražne organe.

Čija je dizalica na kojoj „visi“ ogromna Kasumovićeva slika, bilbord iz predizborne kampanje? Čije je drugoplasirano preduzeće koje je izgubilo na tenderu? „Špic beton“!!!???


Kasumovićevo preduzeće... Kaumovićeva žalba... Iako i neosnovana, ona znači postupak koji iziskuje dodatno vrijeme, tako da će uvođenje izvođača u posao biti prolongirano određeni vremenski period, čime se gubi dragocjeno vrijeme u građevinskoj sezoni.

Ko gubi s ovakvim podmuklim potezima a ko dobija? Prividno, gube mještani Čajdraša, Stranjana, Lokvina, Pojska i Ovnaka, gubi kantonalna vlast koja im je obećala planirani početak ili završetak radova a dobija gradonačelnik Zenice!?

Što dobija gradonačelnik Zenice? Dobija na vremenu, dobija na medijskoj pažnji i drugo mu više ništa nije ni bitno. Na isti način je opstruirao radove na dionici puta Nemila – Bistričak i odgodio izvođenje radova nekoliko mjeseci. Taman toliko da se kantonalna vlast ne može slikati na otvorenju ove putne dionice.

Međutim, on zna da slikanje pametnu insanu nije bitno. Pametan insan zna da gradonačelnik opstruiše posao ali ne znaju „neuki i nepismeni“ koji nije zanemariv broj.

Oni nemaju pojma šta je tender, šta je urbanistička dozvola niti zašto kasne radovi. Zbog te činjenice i ovakvih, na prvi pogled glupih postupaka ovaj posao će se odužiti do zime a on će do tad preko režimske televizije po ko zna koji put ponoviti kako on ni zašta nije kriv. Kako je kriva SDA koja dvije decenije nije ulagala novac u infrastrukturu. Ko će nasjest' na tu Gebelsovsku propagandu koja se prosipa putem televizije Zenica? Nasjest će neuki i nepismeni koji nije zanemariv broj. Njega nije briga što će intelektualci misliti on njemu. On od njih i ne očekuje glasove niti ih je ikada očekivao. On očekuje glasove nevinih i zbunjenih i nije ga briga ni kad ljudi kažu „da je lud“. Šokantno u najkraćem...

No, vratimo se na početak teksta da odgovorim na pitanje zašto sam spomenuo ucjene i tužilaštvo? Čitaoci koji redovno prate blog 32.vijećnik sigurno se sjećaju kada sam pisao o krivičnoj prijavi zbog kamatarenja zeničkih preduzeća, najsavremeniji zakonski “reket”. Tužilaštvo nikada nije potvrdilo niti demantovalo tu „priču“ o kamatarenju. Dakle, Tužilaštvo šuti, Fuadove ucjene, prijetnje i bahato ponašanje ne prestaje.



autor:32.vijećnik

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...