nedjelja, 9. rujna 2018.

Snaga Centra i njen politički kurs ne vode nikuda!?

Iako su ne tako davno održani legitimni izbori za predsjednike Savjeta mjesnih zajednica  gradonačelnik vrši ustoličenja podobnih. Očito mu "gori" pod nogama pa će putem predsjednika mjesnih zajednica i glasačkih odbora pokušati namiriti glasove koje svakodnevno gubi. Po svoj prilici neće mu pomoći ni savez sa Snagom Centra, "dojučerašnjim glupanima, kurvama i narkomanima", kako ih je znao nazivati dok nisu podlegli pod njegovim pritiskom.
Da li će Snaga Centra mijenjati politički kurs ili će nastaviti istim putem iako bi to značilo da i dalje ne znaju što bi radije; zaposjeli nadzorne odbore i direktorske pozicije u javnim poduzećima ili se borili za više građanska prava?

"Čarsija" ste.... Podržavate promjene sa Snagom Centra (SC), Pokretom demokratske aktivnosti (PDA) ili Nezavisnim blokom (NB)?!  S ljudima koji su činili vlast u protekle dvije decenije i donosili zakone.

Mnogi su mišljenja da nisu više snaga centra jer su se "priklonili" na jednu stranu te ostaje neizvjesno što će biti ako Nezavisni blok osvoji više mandata na oktobarskim izborima. Da li će izabrani ljudi iz SC zastupati politiku centra ili će se utopiti u Nezavisni blok? Koga podržati?

Kasumovića, Konakovića, Kukića (KKK) i druge tzv. otpadnike trebali bi podržati svi oni koji smatraju da SDA stranka TREBA i dalje OSTATI na vlasti.

Samo na taj način glasovi nezadovoljnih Sda-ovaca neće otići najozbiljnijoj alternativnoj političkoj opciji. Tu se krije i odgovor zašto je bivši predsjednik Snage Centra podržao Kasumovića i stao na njegovu listu iako su s početka mandata navodno bili na suprotnim stranama.

Snaga Centra, osim Zenice 2016.god. je bila zamišljena kao podrška Sda-u u mjestu Stolac, i tamošnjem Samiru Kaplanu (SDA), koji je prema bliskom izvoru 32.vijecnika i Eldinov rođak ...

Politika je kurva i zato vam se čine neke stvari nelogične a u stvari su podmetanja kukavičijih jaja ionako izbezumljenom narodu.

Snaga Centra je skuhana u najvišim krugovima SDA na isti ili sličan način kao i njihove prethodnice Stranka za BiH isl. a da toga ni njihovi izabrani vijećnici nisu svjesni i ako analizirate nekoliko poslednjih godina kada se srušio i "aprilski paket" ili kada su doneseni neki, po sitnu buraniju nepovoljni zakoni poput novog Zakona o radu, biće vam jasnije. Drugačije rečeno, svaki glas za Kasumovića, Konakovića ili Kukića i njihove stranke indirektno je glas za SDA, a direktno znači umanjivanje potencijala alternativnoj stranci.
Ne volim ni ja politiku koju trenutno vode te neke "naše" alternativne stranke ali to je tako. 😜
Zamislite nakon izbora neku skupštinsku većinu u sastavu PDA (Kukić) - Nezavisni Blok ( Kasumović) - Narod i pravda (Konaković) - ASDA ( Ogrešević) - SDA (Džaferović) - SBiH (Jerlagić).

Jel' još uvijek mislite da baš Vi podržavate promjene?

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...