ponedjeljak, 17. rujna 2018.

Prostorni plan grada Zenice nije dobio saglasnost Skupštine ZDK-a

Saglasnost na Prostorni plan grada Zenica za period 2106.-2036. godine, koji su u hitnu proceduru bili uputili predsjedavajući Duvnjak i premijer Miralem Galijašević, nije dobio potreban broj glasova, ali su prošli Prostorni plan općine Zavidovići za period 2016.-2036. godine te izmjena Prostornog plana općine Doboj Jug za period 2005.-2020. godine.

Podsjećam, Vlada Zeničko-dobojskog kantona odobrila je da se u dnevni red 66. sjednice Skupštine ZDK-a u formi prijedloga uvrste i odluke o davanju saglasnosti na Prostorni plan grada Zenica i Prostorni plan općine Zavidovići za period 2016.-2036. godine, kao i odluka o davanju saglasnosti na izmjene Prostornog plana općine Doboj Jug za period 2005.-2020. godine. Kako je kazao premijer ZDK-a Miralem Galijašević, donošenje ovih odluka važno je zbog činjenice da ove tri lokalne zajednice planiraju graditi poslovne zone na svom području, a za što u ovom trenutku nemaju svu potrebnu zakonsku legislativu.

Zanimljiv komentar dao je Boris Britvar, nosilac liste Naše stranke za Parlament FBiH u kojem obavještava sve sugrađane da na današnjoj sjednici Skupštine Ze-Do kantona Prostorni plan grada Zenice nije dobio potrebnu većinu, te je na taj način spriječena anarhija u prostoru i zakulisne radnje energetskog lobija. 
- Ovo je još jedan dokaz da narod i snaga uma može odbraniti interese građana. "Posebno zahvaljujem profesoru Lemešu na doprinosu i stručnom obrazloženju negativnih efekata predloženog Prostornog plana", stoji u Britvarevom obraćanju.












Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...