srijeda, 26. rujna 2018.

Podvojene ličnosti predizborne kampanje u Zenici kradu ljudima i fcb.stranicama identitete

Verovali ili ne, "podvojene ličnosti" predizborne kampanje u Zenici kradu ljudima i fcb.stranicama identitete!? Nemojte se iznenaditi ako vam se desi da tokom čitanja komentara neke vijesti ugledate kako ste replicirali "sami sebi". Isto ime, ista profilna slika a iza toga mnogo bezobrazan lik. To rade simpatizeri Nezavisnog bloka, odnosno gradonačelnika Zenice, inače bivšeg kadra SDA stranke koji je, poput Omera Škalje izlaskom iz iste naglo postao "pošten". Za koga se opredjeliti? Retoričko pitanje... Zenički Bošnjaci između "dva zla" u finišu kampanje pokazali su opredjeljenost i odanost izvornoj i očišćenoj SDA stranci što je ovima naravno toliko zasmetalo da ne znaju što čine. Napravili su nekoliko fcb.profila 32.vijećnika i sličnih koji koriste čak i privatne fotografije autora bloga i drugih poznatih ličnosti iz lokalne zajednice praveći karikature s nesuvislim pisanim sadržajem misleći da su zabavni.

Obzirom na to da su se ponovo pojavili dupli fcb.profili 32.vijećnika, i to slovima napisanim (Trideset drugi vijecnik) koji vrijeđaju sugrađane drugačijeg mišljenja ili drugačijeg političkog opredjeljenja dužan sam obavijestiti sve posjetioce stranice da je ovo jedina stranica original a koja se tokom predizborne kampanje ne uključuje u komentare bilo kakvih objava osim na svojoj fcb. stranici s ciljem upozorenja na neprimjerene komentare. Bilo kakvo vrijeđanje koje doživite na profilima koje drže ljudi bliski Fuadu Kasumoviću ne dolaze od strane 32.vijećnika. Dakle, radi se o ljudima koji su psihički nestabilni (u medicini ta bolest je nazvana bolest "podvojene ličnosti") i koji smatraju 32.vijećnika za najopasnijeg političkog protivnika iako se nije kadidovao ni na jednu funkciju. Svako upuštanje u komentarisanje sa podvojenim ličnostima vršite na vlastitu odgovornost. Hvala na pažnji.

*Podvojena ličnost: jedan od najtežih poremećaja koji se može sresti u psihološkoj praksi jeste disocijativni poremećaj ličnosti, poznat i kao poremećaj višestruke ličnosti. Reč je, naime o postojanju različitih ličnosti (ili identiteta) kod jedne osobe od kojih svaka, kad je prisutna, može dominirati stavovima, ponašanjem i emocijama kao da druge ličnosti ne postoje.

I danas postoji velika teškoća u dijagnostikovanju ovog poremećaja. S obzirom na to, podatke o broju onih koji pate od ovog poremećaja ipak treba posmatrati uslovno. Sadašnji podaci govore da u Sjedinjenim Američkim Državama 25 000 do 250 000 osoba ima ovaj poremećaj, dok najnovija istraživanja daju podatak da 4% do 21% psihijatrijskih bolesnika ima ovaj poremećaj.







Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...