petak, 28. rujna 2018.

Pivić: prepoznaju Zeničani one koji prodaju maglu, jer trgovci maglom to u Zenici čine već dvije godine

Nezir Pivić, predsjednik Gradskog odbora SDA Zenica i zamjenik ministra pravde Bosne i Hercegovine za blog 32.vijećnik komentariše dosadašnji tok kampanje.

32.vijećnik: Ljudi ne mogu da vjeruju da pojedine stranke nemaju ni plan kampanje a kamo li šta će raditi. Ni u jednom momentu nisu pokušali pričati o sebi. Njihova kampanja se zasniva na blaćenju i izmišljanju priča o drugima. Narodu je puna kapa priče o drugima. Kako Vi komentarišete dosadašnji tok kampanje?

U pravu ste, zapravo najveći broj političkih subjekata nemaju nikakav plan, a izborni ciljevi im se svode na dobijanje pozicije pod svaku cijenu. To se vidi iz njihovih nastupa. Za razliku od njih, SDA ima jasne izborne ciljeve, plan i program kampanje, kadrove za realizaciju ciljeva i programa, te konkretne akcije. Kao što znate, SDA obilaze sve mjesne zajednice putem predizbornih skupova i vrlo pomno planira svaki korak. Druge političke stranke to nisu u stanju, jer nemaju ni kadrova ni infrastrukture. Izlaz iz ovoga oni vide u napadima, izmišljenim pričama, pokušajima diskreditacije, i tome slično.

32.vijećnik: Zar je toliko teško vidjeti ko prodaje maglu, a ko nudi rješenja?

Iz razgovora sa građanima mi zaključujemo da to oni itekako vide. Prepoznaju Zeničani one koji prodaju maglu, jer trgovci maglom to u Zenici čine već dvije godine. Jasno je građanima čije su liste slabašne, a programi kontradiktorni, bajati i utopistički. SDA je prilikom kreiranja kampanje krenula od detaljne analize stanja, realnih mogućnosti i onoga što građani žele u narednom periodu. Takav je pristup ozbiljan i jedini adekvatan, jer prodaja magle, kao što to čini najveći broj naših oponenata, nikome neće ništa dobro donijeti.

32.vijećnik: Slažete li se sa konstatacijom da je potrebno samo uporediti kandidate svih stranaka i odabrati najbolje? Mislim da će svi uz manju analizu zaključiti ko nudi obrazovane i sposobne kadrove koji ovu državu mogu povesti naprijed. Što vi mislite?

Slažem se s Vama u potpunosti. Ja ovom prilikom pozivam građane da uporede kapacitet liste SDA za sve nivoe sa drugima. Izvući će nedvojben zaključak da Stranka demokratske akcije uistinu ima najbolje kandidate. Radi se o kombinaciji iskustva sa novom energijom, a ta kombinacija garantira uspješno vođenje zakonodavne vlasti na kantonalnom, federalnom i državnom nivou. Krenimo odozgo: Šefik Džaferović je najbolja osoba (ne samo iz reda Bošnjaka) koja može voditi državu u okviru Predsjedništva BiH, jer je on to dokazao svojom sposobnošću, kompetencijama koje ima i biografijom koja nema nikakvih mrlja. Federalni nivo predvodi Miralem Galijašević, čovjek koji je stabilizirao Zeničko-dobojski kanton u svakom pogledu i najzaslužniji je za činjenicu da je ovaj kanton kičma razvoja Bosne i Hercegovini i svi parametri to potvrđuju. Uz njega su uspješni privrednik i sportski radnik Suad Kaknjo, iskusna i agilna Belma Pojskić, mlada Amira Fejzić... Kantonalna lista koju nudi SDA je najbolja politička reprezentacija i čine je mladi, obrazovani, energični, kompetentni u svojim oblastima, iskusni...






Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...