subota, 8. rujna 2018.

Izetbegović u Zenici; unatoč brojnim opstrukcijama sabilizovali smo stanje u zemlji u svim bitnim segmentima

„Stranka demokratske akcije (SDA) je sinoćnjim veličanstvenim izbornim skupom u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u Zenici počela pobjedničku kampanju za Opće izbore 2018. godine“, stoji između ostalog u saopštenju za javnost najjače političke stranku na području kantona.

- Da je SDA bila, da će i dalje biti snaga ovoga naroda pokazala je prepuna zenička Arena, gromoglasni aplauzi i ovacije kojima su popraćeni govori Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA, Šefika Džaferovića, kandidata za Predsjedništvo Bosne i Hercegovine i Ramiza Salkića, kandidata za potpredsjednika bosanskohercegovačkog entiteta Republika Srpska.

Predsjednik Izetbegović je podsjetio da je SDA zatekla teško stanje 2014. godine, ali da smo unatoč brojnim opstrukcijama i krizama, kukavičkim napuštanjima koalicija nekih naših partnera, bježanja od odgovornosti, u ovom mandatu stanje u zemlji sabilizovali u svim bitnim segmentima.


Zahvaljujući SDA deblokiran je evropski put, BiH čeka kandidatski status za EU, deblokiran je NATO-put, a do kraja godine se očekuje aktiviranje MAP-a.


-Politike koje su pokrenule zlo devedesetih godina još nisu digle ruke od BiH. Trebaće nam puno političke mudrosti da zaustavimo i nadvladamo takve politike i da sačuvamo stabilnost u BiH. Zato nam na čelu ove države i bošnjačkog naroda ne trebaju nikakvi eksperimenti, nikakvi populisti koji su jaki samo na riječima, nikakvi lični projekti čiji su motivi jako sumnjivi. Treba nam ozbiljna i odgovorna politika, ljud koji znaju voditi političke procese i koji će to raditi u interesu države BiH. Takve ljude ima samo jedna stranka – SDA. Takav je naš Šefik Džaferović, koji će ako Bog da, biti u Predsjedništvu – naglasio je Izetbegović, a prisutni su ove riječi popratili gromoglasnim aplauzom.






Prisutni su na kraju skupa gromoglasnim aplauzom pozdravili svih 556 kandidata SDA za Opće izbore 2018. za sve nivoe vlasti.

U zeničkoj Areni je izvedena i SDA-ova izborna pjesma “Domovina”, čiji su autori Emir Mejremić i Adela Šabić. Pored Harija Varešanovića, jednog od najboljih vokala bh. muzičke scene, u revijalnom dijelu programa su učestovavali i izvođači Kenan Hasić, Zana Staniškovska i Lejla Čaušević.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...