subota, 29. rujna 2018.

Besplatnim stanovima zaustaviti egzodus mladih!?

Boris Britvar, nosilac liste Naše stranke za Federalni parlament smatra da je veoma lako riješiti stambeno pitanje mladih, koje je jedan od razloga odlaska mladih ljudi iz zemlje.

„Kao arhitekta koji poznaje problematiku stanogradnje, mislim da možemo pomoći mladima u rješavanju njihovog osnovnog egzistencijalnog pitanja uspostavljanjem Fonda o poticajnoj stanogradnji FBiH u okviru kojeg bi se sistemski uredili poticaji javnim sredstvima radi zadovoljenja stambenih potreba što šireg kruga građana, kao i unaprjeđenja stanogradnje“ ističe Britvar.

Potrebno je da vlada FBiH iz budžetskih sredstava finansira kompletne troškove vezane za izgradnju stanova, a lokalna zajednica bi osigurala građevinsko zemljište, uređenje komunalne infrastrukture, te projektno-tehničku dokumentaciju i stručni nadzor.


Ovakav pristup predmetnoj problematici bi značajno uticao i na pokretanje građevinskog sektora kao generatora razvoja svih ostalih komplementarnih djelatnosti.

Ovo jeste dugoročni projekat, ali mi moramo početi raditi na projektima koji traju mnogo duže od mandata jednog političara.

Mi to znamo i možemo, zaključuje Britvar.









Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...