nedjelja, 16. rujna 2018.

Američki naučnici: višak bijelog praha i druge prašine u organizmu usporava mozak!?

Američki naučnici s Georgia Institute of Technology otkrili da manjak vode, višak "bijelog praha"i druge prašine u organizmu usporavaju mozak. Istraživanje je obavljeno na "fejsbuk podvojenim ličnostima" tokom predizborne kampanje.

Naime, većina ispitanika na konstataciju "nije govno, to se cuko posro" reaguje pozitivno i vjeruje da je cukino govno ono što željno očekuju više od dvije decenije.

Istraživanje objavljeno u stručnom časopisu Medicine & Science in Sports & Exercise povezuje dehidraciju s reduciranjem kognitivnih sposobnosti.

Najizraženiji negativan učinak dehidracije je uočen u vezi sa rješavanjem zadataka koji zahtijevaju održavanje pažnje, donošenje odluka, motoričku koordinaciju i tzv. izvršnu funkciju.
Njihovu pažnju nemoguće je zadržati u rečenici dužoj od pet riječi tako da su primorani crtati karikature koje u sebi sadržavaju određenu poruku.

Bolest koja je rezultirala tokom dvogodišnje kampanje je zarazna ali nije tako strašna. Simptomi sljedbenika tj.onih koji vjeruju da je cukino govno ono što željno očekuju više od dvije decenije su: pospanost, umor, letargija i zbunjenost.

Lijeka im nema...

Pravna pouka: svaka sličnost sa stvarnim likovima i događajima je sasvim slučajna.












Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...