petak, 3. kolovoza 2018.

Zenički portali odbijaju poslušnost gradonačelniku,ali zato je tu 32 vjećnik koji ga nikada neće izdati

Po prvi put zenički portali nisu objavili saopštenje Gradske uprave od 02/08/2018 kao reakciju na saopštenje Naše stranke o dešavanjima na 26 sjednici gradskog vijeća i njenom naprasnom prekidu.A što li?
Doživjeli smo i to da gradonačelnik ponizno moli malu i beznačajnu Našu stranku da mu odobri da sazove sjednicu Gradskog vijeća, koju je sam prekinuo,i stidljivo pita da li će ili neće podnijeti zahtjev za njegov opoziv.Kako god, strah je strah,iako Naša stranka ima samo jednu ruku u vijeću koja kako kažu drži tri kartona!
Ovaj put FK ne pominje g. Sanju Renić,nego se izričito obraća Stranci i vješto pokušava odgovoriti na  pitanja njihove vijećnice izrečena na sjednici vijeća,usput dodatno obmanjujući građane Zenice i gradske vijećnike.

Priznajem da bi ovo reagovanje iz Gradske uprave moglo potopiti "Našu stranku" ukoliko ne dokažu suprotno.
Što se tiče 32.vijećnika,  u pitanju je istoimeni blog na kojem se iznose kritički stavovi građana, političkih stranaka i moj lični stav, tako da stoji i dalje da se gradonačelnik stavio u funkciju reketaša pod motom "ko nije s nama taj je protiv nas" i  zaboli me dupe što me svrstava u određenu političku opciju. Podsjećam na ranije ucjene zeničkih firmi.

Zanimljiva je i činjenica da u potpisu saopštenja ne stoji gradonačelnik,nego "ko fol" Gradska uprava nešto govori mimo gradonačelnikovog znanja.
Fuade budi krOlj, zašto pljuješ pa ližeš?
Priznaj da te je pobijedila jedna mala, za tebe beznačajna stranka, koja samo traži da Gradska uprava radi po Zakonu ove zemlje i ne dozvoljava malverzacije sa gradskim budžetom.
Možda ih treba poslušati jer su mladi,možda oni nešto i znaju,a možda su nešto i pročitali,za razliku od tvojih dokazanih stručnjaka. I gle' čuda neviđenog,koliko 32 vijećnik zna, a zna, još nikad nisu tražili da im nekog zaposliš u nekom javnom preduzeću ili nedaj Bože u Gradskoj upravi.
E baš me zanima kakav će biti odgovor Naše stranke na vješto napisana obrazloženja pojedinih stavki rebalansa koje stoje u saopštenju Gradske uprave. 😏
Interesantno je da i mali miševi iz SC,SDP-a i DF-a šute,u strahu za sudbinu svoga dobrotvora,a šuti i SDA u strahu od nadolazećih istraga po pitanju nestanka 15 miliona KM od projekta GGM-a.
Uh,šuti babo, šute djeca,šute vilenjaci, šta li će reći vještica?

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...