ponedjeljak, 20. kolovoza 2018.

ČESTITKA POVODOM KURBAN BAJRAMA

U vremenu kojem smo svjedoci svaki dan je ispunjen žrtvama. Ako su one u svrhu uzvišenog, plemenitog i lijepog onda onaj ko ih podnosi postaje bliži Bogu, a postaje draži i ljudima. Zato je činjenje dobrog prema najbližim, prema komšijama i prijateljima, prema zajednici u kojoj živimo, stalna obaveza, a posebno u dane Kurban-bajrama. Ovaj praznik, kao i svaki praznik u Bosni i Hercegovini, iznova nas podsjeća na naše zajedničke vrijednosti i poruke, a to su: poštovanje, mir i zajedništvo.

Svim muslimanima u Zeničko-dobojskom kantonu i Bosni i Hercegovini upućujem iskrene čestitke povodom velikog muslimanskog praznika Kurban-bajrama.

Neka svima ovaj Bajram prođe u porodičnoj radosti, komšijskom zajedništvu , dobrom zdravlju i dijeljenju radosti sa svojim najbližim ukućanima, rođacima i prijateljima!

Želim vam, u svoje lično ime i u ime Nezavisne bosanskohercegovačke liste da bajramski dani budu vrijeme jačanja svijesti o važnosti međusobnog uvažavanja, razumijevanja i iskrenosti prema ljudima oko nas.

Sa dubokim uvažavanjem, svim muslimanima upućujem iskrenu čestitku:

BAJRAM ŠERIF MUBAREK OLSUN!

IVAN PETROVIĆ

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...