utorak, 24. srpnja 2018.

POŠTENA DRŽAVA

Ovo je direktor za čiji je izvještaj o poslovanju glasalo 12 vijećnika, 5 je bilo protiv, 4 suzdržana i na kraju konstatovano da nema zaključka po ovoj tačci. Dakle, izvještaj nije usvojen a novi nikada nije podnijet i nikoga nije briga. U međuvremenu, nečijom odlukom ukinuta je Agencija u kojoj je bio direktor iako posao nije završen niti se ikada saznalo gdje je 15 miliona maraka ali to gradonačelniku na predstavlja problem. Ništa i niko ga ne sprečava da direktora, koji nije opravdao 15 miliona imenuje za svog savjetnika.
Imajući u vidu da Semira Karić, protiv koje se vodi sudski postupak za zloupotrebu položaja i izdavanje dozvola za građenje poput one zgrade na Bulevaru i dalje priprema izvještaje za gradsko vijeće stiče se utisak da  gradonačelnik oko sebe skuplja "iskusne", sposobne, prije svega podobne ljude.
Jedan od primjera je i Adnan Muratović, optužen za zloupotrebu položaja i
pronevjeru više od 3 miliona maraka iz "Veleprometa". Muratović je navodno Fuadu Kasuoviću dao na korištenje kancelarijski prostor zbog kojeg su protjerani vlasnici automobila ispred Uglovnice.

Omer Škaljo, njegov stranački kolega koji je također prebjegao iz matične stranke i njegova asimilacija u NB  primjer je sam za sebe. Omer je inače najopasniji kameleon koji bi trebao odigrati važnu ulogu u izbornom procesu ako mu zenički privrednici omoguće. Čovjek kome će Fuad Kasumović pokloniti svoje mjesto u dežavnom parlamentu pravdajući brigom za Zeničane, tako da bi moglo ispasti da ste svoj glas dali Omeru.
Edhema Fejzića, uglednog rudara, Srbina po  nacionalnosti ne treba trpati u isti koš sa gore navedenim on je tek pojedinačni slučaj prebjega sa jedne izborne liste na drugu zarad interesa Fudinih glasača i stranke NB. On je tu da ga svojim ugledom pogura i pokaže srpskom narodu da je Nezavisni blok evropska multinacionalna stranka.
Izborni rezultat ove najuglednije stranke prije svega zavisit će od Smaje Dogloda, Almira Čajlakovica, Armina Mujkića, Nijaza Ljevakovića, Namira Mahmića, Alena Ahmića, Nihada Spahića i druge inteligencije i napredne tehnologije.

Njihov izborni slogan - POŠTENA DRŽAVA i dosadašnji postignuti rezultati računajući na inteligenciju i memoriju biračkog tijela pokazuju da se u ovom gradu može i pošteno, pa koga zajebe.

A 15 miliona? Jebeš 15 miliona, sad će to donijet' tuđa autobuska stanica koju su pametne glave gradske uprave kupile bez znanja gradskih vijećnika. Jebeš vijecnike, k'o da se oni nešto pitaju. Milion godišnje autobuska stanica donosi. Za 15 godina  niko se više neće sjećat' šta je bilo, kao ni nakon 8 sjednice vijeća na kojoj se govorilo o nestalim parama. "Sve što je nestalo k'o da nije ni postojalo", gore pomenuto imenovanje jasno nam pokazuje.

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...