Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


petak, 20. srpnja 2018.

Kontroverze oko kladionica: Kasumovićevi simpatizeri pozivaju na paljevinu kladionica i rušenje Ustavnog suda

Plaćanje taksi ove vrste za nas nikad nije bilo upitno, kao i sve druge obveze koje redovno izmirujemo, ali nebulozni prohtjevi o astronomskim povećanjima iznosa istih nemaju zakonsko uporište i uvijek ćemo se boriti protiv toga, komentirao je Odluku direktor privatne kladionice „Sport Plus“ Marko Milanović.

Travnik, Gornji Vakuf/Uskoplje, Bugojno, Kalesija, pa sad i Zenica. Tu su još mnogi drugi gradovi u kojima će se morati početi raditi po Zakonu države, a ne odlukama pojedinaca, zaključio je Milanović.

S druge strane simpatizeri tog "pojedinca" mišljenja su da kladionice treba spaliti a ustavni sud srušiti. Iskreno, ne razumijem. Poziv na rušenje Ustavnog suda i anarhija ne vode ničemu. Kako misle naplatiti bilo kakvu taksu ako su mišljenja da iste treba spaliti.
U čijem je intetesu ovaj cirkus? Gradonačelnikovi ljudi (čitaj lazni fcb.profili) najavljuju novo pokretanje odluke o oporezivanju. Znači li to da ćemo s kladionicama i preostali njegov mandat od 2 godine trositi na istu stvar. Na astronomsko oporezivanje koje nije u njegovoj nadležnosti. Na linč kladionica u koje ulaze i Kasumović i vijećnici i ostala beduinska sirotinja iako tvrde da su haram.
Zasto uopće raspravljate o haram parama? Vi još uvijek ne znate jeste li za ukidanje haram kladionica ili ste za astronomski porez i kamatarenje  vlasnika kladionica koji su igrom slucaja Hrvati?  Vi još uvijek ne znate ko je tražio ocjenu ustavnosti.

Podsjećam, prijedlog za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti Odluke pred Ustavnim sudom FBiH podnijela je 12.01.2017. godine grupa vijećnika SNAGE CENTRA (Adnan Šabani, Kenan Fetahagić, Sanjin Aldobašić, Jasna Alibašić, Đenan Dedić, Sabina Delić) te A-SDA (Rusmir Isak i Mensud Keleštura).Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi