subota, 28. srpnja 2018.

Ivan Petrović: odluka v.d. pomoćnika gradonačelnika Zenice je sramna

Svaki grad ponosan je na svoje talentovane građane. Svaka normalna lokalna uprava podržaće svoje građane, koji su ostvarili zapažene rezultate u nekoj oblasti ili su na dobrom putu da to postanu. Zašto? Zato što normano, senzitivno društvo želi da njegovi potencijalno uspješni pripadnici dalje rastu i razvijaju se i na kraju u svoj grad donesu priznanje za trud i podršku pravim vrijednostima.
Zenica nema takvu lokalnu upravu. Pomoćnica gradonačelnika Zenice za društvene djelatnosti, Sumea Mujkanović, nije prepoznala kapacitet i postignuća malog velikog čovjeka, „leptira bez krila“ kako ga širom svijeta poznaju, plivačkog šampiona i malenog heroja, Ismaila Zulfića, koji je u svoju Zenicu donio brojna priznanja i medalje sa sportskih takmičenja. Ako jedna uprava ne prepoznaje značaj podrške sjajnom sportisti, koji je pri tome rođen bez ruku i sa defomitetom jedne noge, onda je očito da ova uprava nema elementarnog osjećaja za svoje građane, za mlade koji masovno odlaze, za invalidne osobe, koji se svakodnevno bore sa životnim nedaćama ili za sportiste kojima treba samo malo ohrabrenja da postanu sjajne sportske zvijezde.
Ismail je to postao bez ohrabrenja iz uprave vlastitog grada. Dobio je on priznanje najperspektivnijeg sportiste Sportskog saveza Federacije, značajno priznanje Grada Sarajeva i stipendiju Općine Novo Sarajevo. Od Zenice je, na zahtjev vijećnika Rusmira Isaka da se Ismailu dodijeli stipendija, dobio samo kratku obavijest resorne službe: „To nije planirano budžetom“.
Pitamo se, šta je to važnije od sportskog i životnog uspjeha mlade sportske nade i simbola uspjeha djeteta sa invaliditetom, pa se planira Budžetom Grada Zenice!?

Gospodo, da li vam je išta sveto?



Ivan Petrović
NEZAVISNA BOSANSKOHERCEGOVAČKA LISTA

Nema komentara:

Objavi komentar

Irfan Čengić kritikovao vrh SDP-a: Opstruisali su me i maltretirali

Irfan Čengić, aktuelni zastupnik SDP-a Bosne i Hercegovine u federalnom parlamentu koji je na ovim Općim izborima bio kandidat...