Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


četvrtak, 14. lipnja 2018.

Ponovo konkurs za Gradsku kafanu

Kao i skoro sve do sad što je (ne)urađeno i najavljeno kao megaprojekt od strane gradonačelnika i njegove "gradske" većine u vijeću a koje spin doktori pokušavaju predstaviti nekim novim uspjehom završi odustajanjem, povlačenjem ili propalim konkursima i međunarodnim tenderima. 

Projekat adaptacije Gradske kafane, trebao je ponuditi novi koncept korištenja postojećeg, napuštenog i u značajnoj mjeri devastiranog objekta, izgrađenog u duhu internacionalne moderne, početkom sedamdesetih godina XX stoljeća, zajedno sa uređenjem javnog prostora koji ga neposredno okružuje (trga ispred i pored objekta).

Od idejnog rješenja novog koncepta korištenja objekta , zajedno sa trgom ispred i pored objekta stiglo se do ponovljenog konkursa za izdavanje u zakup objekta "Gradska kafana". 


Prvobitni ponuđač Eldin Vrače je odustao od milionskog investiranja u ovaj objekat. Na pitanje da li je zaista odustao i zašto, kratko je odgovorio da on nikada ne odustaje.
Što se u međuvremenu desilo i da li ponovljeni konkurs ima za cillj povoljniji aranžman za investitora, za sada nije poznato. Isti je otvoren za sve investitore, a nakon ponovnog izbora "najboljeg" ponuđača bit će mnogo jasnije i zašto je ponovljen.


Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi