Blog je pokrenut 17 oktobra 2012.god. s ciljem da se upozori na mnoštvo nezaposlenih i onih koji žive na rubu preživljavanja. Dvije godine poslije "trideset drugi vijećnik"je dostigao veliki broj čitalaca čije tekstove nerijetko prenose i razni bh portali. Teme su proširene, a blogu su se pridružili slobodni, misleći građanski aktivisti koji će govoriti o društvenim problemima koji tište građane ovog grada, kantona i države. Autor bloga: Muhamed Pivić


četvrtak, 24. svibnja 2018.

Uskoro "Radnički savjet" u Arcelor Mittalu

Hasan Kreho, građanski aktivista za inicijativnu grupu radnika najavljuje uskoro osnivanje Radničkog savjeta u Arcelor Mittalu.

Nezadovoljni radom trenutne strukture Sindikata ArcelorMittala, ova grupa radnika zatražila je tumačenje zakonskih mogućnosti osnivanja Radničkog savjeta i budućeg Vijeća zaposlenika kompanije ArcelorMittal Zenica, navodi u saopštenju za javmost.

– Zbor radnika se saziva prema Zakonu o Radničkom savjetu i Zakonu o Vijeću zaposlenika iz 2004. godine, radi početka procedure formiranja istog. Sve one koji su opstruirali i dezinformisali radnike o pravnom utemeljenju formiranja Radničkog savjeta obavještavamo da smo dobili i pravno tumačenje iz Federalnog ministarstva rada i socijalne politike da imamo zakonsko pravo da ga formira i inicijativna grupa radnika, uz formalno ispunjavanje uslova sa prikupljenjih 20% potpisa od ukupnog broja zaposlenih, – obavijestila je danas medije inicijativna grupa radnika kompanije ArcelorMittal za formiranje Radničkog savjeta i Vijeća uposlenika u ovom preduzeću.

Nema komentara:

Objavi komentar

Popularni postovi